05 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2017

5-11 Haziran Haftasında Dikkat Çeken 6 Sanat Etkinliği

Yaz özlediğimiz sıcaklığını yavaş yavaş gösterirken, henüz tatil planları yapmayanlara bu hafta için altı sanat etkinliği öneriyoruz. Açılışlarda görüşmek üzere. 

5-11 Haziran Haftasında Dikkat Çeken 6 Sanat Etkinliği

Görme Biçimleri 

Arter’de 2 Haziran–13 Ağustos 2017 tarihleri arasında “Görme Biçimleri” başlıklı bir uluslararası grup sergisi yer alıyor. Serginin küratörlüğünü Montblanc Kültür Vakfı eşbaşkanları ve çok disiplinli küratoryal platform Art Reoriented’ın kurucuları Sam Bardaouil ile Till Fellrath üstleniyor. John Berger’ın 1972’de yayımladığı ve görsel kültür üzerine çığır açıcı metinlerden biri kabul edilen Görme Biçimleri adlı kitabından yola çıkan sergi, sanatçıların dünyayı algılayışımızı yeniden şekillendirmek üzere formdan yola çıkarak stratejileri araştırıyor. “Görme Biçimleri” çoğu Türkiye’de ilk kez sergilenecek 33 sanatçının yapıtlarını bir araya getiriyor. Sergi MÖ 1.000’den günümüze geniş bir döneme yayılan 70 yapıta ev sahipliği yapıyor ve resim, heykel ve fotoğraftan ses, film yerleştirmeye çeşitli mecralara uzanıyor. 

Nasıl Sanatçı Oldum 

"Çiftdüşün: Çiftgörü" sergisi kapsamında sanatçı Marko Mäetamm “Nasıl Sanatçı Oldum” isimli çalışmasını Pera Müzesi’nin asansör ve tuvalet duvarlarında halka açık olarak yeniden üretiyor. 7 Haziran Çarşamba günü 16:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek bu canlı çizim etkinliğini ücretsiz deneyimlenebilecek. Bunun ardından sanatçı Mäetamm küratör Alistair Hicks ile bu çalışmasına ve sergide yer alan diğer serisi Yalanlar Alfabesi’ne dair bir söyleşi için bir araya geliyor. 

Ahmet Sarı ile Akbank Sanat Baskı Atölyesi Ziyareti


Printed '17 "The Multiplier Effect" sergisi sanatçılarından Ahmet Sarı'nın Akbank Sanat bünyesinde bulunan, direktörlüğünü üstlendiği baskı atölyesine yapılacak ziyaret ile katılımcılar litografi, serigrafi gibi baskı teknikleri ve çoğaltılabilir eserlerin üretimi hakkında bilgi sahibi olacaklar.

Katılım ücretsizdir, yer sınırı olduğundan telefon ya da e-mail ile katılım bildirimi gerekmektedir.

Telefon: 0212 243 5443 
E-mail: info@mixerarts.com

Tuval Üzeri Yağlıboya

L’appart Istanbul 7 Haziran – 20 Temmuz tarihleri arasında Burcu Perçin, Ali Elmacı, Barış Cihanoğlu ve Yusuf Aygeç’in yağlıboya işlerine ev sahipliği yapıyor.

Günümüzde kavramsal sanatın kapladığı hacimle görünürlülüğünü kaybeden pentür bu sergiyle yeniden izleyici karşısına çıkıyor. Küratörlüğünü Gülben Çapan’ın yaptığı sergide Burcu Perçin, Ali Elmacı, Barış Cihanoğlu ve Yusuf Aygeç’in işleri yer alıyor. 

Beni Bul


Akbank Sanat, 7 Haziran - 29 Temmuz tarihleri arası Merih Akoğul'un küratörlüğünü üstlendiği 23 sanatçı ve bir kolektifin eserlerinden oluşan "Beni Bul" sergisine ev sahipliği yapıyor. Çeken ve çekileni, yani sanatçı ve objesini aynı karede birleştiren sergide, farklı fotografik eğilim ve yaklaşıma sahip olan sanatçıların fotoğraf makinelerini iç dünyalarına bedenleri ve suretleri üzerinden doğrulttukları, dünyaya bakış ve algılayışlarını felsefe, psikoloji, sosyoloji ve sanat üzerinden sorguladıkları ve fotoğraf üzerinden yorumladıkları işler, "Beni Bul" başlığı altında bir araya geliyor.

Prelude 

Leica Galeri İstanbul, 8 Haziran – 5 Ağustos 2017 tarihleri arasında Arslan Sükan’ın “Prelude” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının, Leica Galeri İstanbul’da sergilenecek eserleri, 2004 – 2008 yılları arasında L'Uomo Vogue (İtalya), A Magazine (Fransa), Crash (Fransa), Faces (İsviçre) ve Muse Magazine (İtalya) gibi uluslararası dergilerde çalışırken çektiği sahne arkası defile fotoğraflarından oluşuyor. Sükan, mankenlerin podyumda kişiliklerinden sıyrılarak birer sanat objesi ya da tüketim aracı gibi izlenmeye başlamadan önce, perde arkasında bırakacakları kimlik ve karakterlerinin son izlerini yakalıyor.

0
3851
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Advertisement
Geldanlage