23 KASIM, PAZARTESİ, 2020

Yayoi Kusama Retrospektifi Mart 2021’de Gropius Bau’da

Berlin’deki Gropius Bau, bu sonbaharda açılması planlanan Yayoi Kusama retrospektifinin önümüzdeki yıl açılacağını duyurdu. 19 Mart - 1 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan sergi, Kusama’nın Almanya’daki ilk büyük retrospektifini temsil edecek ve sanatçının yetmiş yıllık kariyerindeki önemli anları vurgulayarak özellikle Avrupa ve Almanya’daki çalışmalarının etkisine odaklanacak.

Gropius Bau’nun internet sitesine göre sergi, ziyaretçilerin "Kusama’nın çalışmalarının gelişimini ilk resimlerinden ve heykellerinden sürükleyici alanlarına kadar izleyebilecekleri şekilde tasarlandı." Sergi, 1952 ile 1983 yılları arasında gerçekleşen sekiz serginin yeniden inşasının yanı sıra son tablolarını, yeni bir alana özgü enstalasyonu ve yeni bir Infinity Mirror Room'u içerecek.

Gropius Bau'nun direktörü ve serginin küratörü Stephanie Rosenthal, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kusama, çok disiplinli pratiğiyle 1960'ların sanat dünyasında tek bir konum oluşturmakla kalmadı, aynı zamanda siyasi söylemleri de dönemin feminist söylemine katkı sağladı. Kadınları güçlendirmenin öneminden, kendi kendini şekillendirmenin kasıtlı doğasına kadar, bugün ilgisini yitirmeyen bazı konular, onun yapıtlarında çok erken dönemlerden itibaren tanımlanabilir. Kusama'nın kendisini en ince ayrıntısına kadar tasarladığı çığır açan sergileri yeniden inşa eden bu sergi, sanatçının Almanya'daki varlığını yansıtacak ve 1950'lerden beri sanatının gelişiminin izini sürecek.”

Artsy verilerine göre Kusama, 2015'ten bu yana platformda en çok araştırılan 10 sanatçı arasında yer alıyor. Kusama'nın çalışmalarıyla ilgili soruşturmalar, sanatçının Washington D.C’de Hirshhorn Müzesi ve Heykel Bahçesi’nde açılan Infinity Mirrors’ın ardından 2016 ve 2017 yılları arasında sanatçının popülerliğinin arttığını ortaya çıkardı.

Kaynak: Artsy

Fotoğraf: Yayoi Kusama, “Infinity Mirror Room – Phalli’s Field”, 1965 © YAYOI KUSAMA, courtesy: Ota Fine Arts, Victoria Miro & David Zwirner


0
1251
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage