07 OCAK, PERŞEMBE, 2021

Yayoi Kusama “Infinity Mirror Rooms” ile Tate Modern’de

​Japon sanatçı Yayoi Kusama, iki büyük çalışmasının yer alacağı “Yayoi Kusama:  Infinity Mirror Rooms” başlık bir sergi ile Tate Modern’e geri dönüyor.

Salgın sebebiyle Mayıs 2020’de gerçekleşmesi planlanan sergi, 29 Mart 2021 ile 27 Mart 2022 tarihleri arasında Londra’da bulunan Tate Modern’de izleyiciyle buluşacak. “Infinity Mirror Room” Kusama’nın benzersiz vizyonunu ve sonsuz yansımalarını deneyimleme fırsatı sunacak.

Sergide Kusama’nın 2012’de Tate Modern’deki restrospektifi için hazırladığı en büyük enstalasyonu olan “Infinity Mirrored Room – Filled with the Brilliance of Life” ile dönen kristal avizelerden oluşan sonsuz evren illüzyonu yaratan odası “Chandelier of Grief” bir arada yer alacak. Aynalı sonsuzluk odalarının yanında birçoğu ilk kez görülecek fotoğraf ve video seçkisi de yer alacak.

​Direktör Frances Morris ve Yardımcı Küratör Katy Wan’in küratörlüğünde hazırlanan “Yayoi Kusama:  Infinity Mirror Rooms” 29 Mart 2021 ile 27 Mart 2022 tarihleri arasında bir sene boyunca Tate Modern’de ziyaret edilebilir. 

0
5487
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage