24 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2021

Yann Tiersen’in Yeni Teklisi “Poull Bojer” Yayımlandı

Yann Tiersen’in 27 Ağustos’ta yayımlanacak Kerber albümünden “Poull Bojer” isimli parça [PIAS] etiketiyle müzikseverlerle buluştu.

Müzik videosuyla birlikte paylaşılan “Poull Bojer”, “Ker al Loch”dan sonra Kerber albümünden yayımlanan ikinci şarkı oldu. Şarkının klibi albümün kaydedildiği The Eskal stüdyosunda Murat Gökmen’in yönetmenliğinde çekildi. Klip, elektronik altyapısıyla albümün kaynağını oluşturan özün ve Tiersen’in hipnotize eden manipülasyonlarıyla nasıl etkileşime girdiğinin ekrana yansımasından oluşuyor. Şarkıyla beraber Tiersen’in yapacağı dünya turu tarihlerini de açıkladı. 2021 kasım ayında Kuzey Amerika’da dinleyicileriyle buluşacak olan sanatçı, 2022 yılının şubat ayı boyunca Avrupa’da sahne alacak.

Yann Tiersen’in hayatındaki yeni bir bölümün temsil eden Kerber albümü sanatçının incelikli ve hoş yaklaşımına sadık kalarak dans müziğine yönelik bir U dönüşünü değil, güzelce dokunmuş, oldukça kapsayıcı ve nazikçe inşa edilen elektronik dünyaya atılan bir adımı yansıtıyor. Sanatçının şimdiye kadar yaptığı işlerin evrimleşmiş hâli olan albümde asıl kaynak piyano olsa da elektronik müzik, birlikte barındıkları ortamı biçimlendiriyor. Tiersen ayrıca yaşamakta olduğu, albümün de kaydedildiği ve albüm kapağına ilham veren Ushant adasından tüm dünyada canlı yayımlanacak bir organizasyon da planlıyor. Albüm ismini Kerber bu adadaki küçük bir kasaba bulunan bir şapelden alıyor.

Yann Tiersen’in “Poull Bojer” isimli parçasını buradan dinleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=dwW1bI6epno

0
2132
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage