04 EYLÜL, CUMARTESİ, 2021

Yann Tiersen’in Yeni Albümü “Kerber” Yayımlandı

Yann Tiersen’in 7 parçadan oluşan ve ismini Tiersen’in yaşadığı adadaki küçük bir kasabada bulunan bir şapelden alan yeni albümü Kerber, PIAS etiketi ve GRGDN Müzik temsilciliğinde müzikseverlerle buluştu.

Yann Tiersen’in 2019’da yayımlanan Portrait albümünü takip eden Kerber, sanatçının hayatının yeni bir bölümünü dinleyiciye sunuyor. Elektronik müzik vurgularının yoğun olduğu albüm, piyano ezgilerinin elektronik müzikle keyifli bir buluşmasından oluşuyor. Piyano bazlı bir elektronik albüm olan Kerber, sanatçının şimdiye kadar yaptığı işlerin evrimleşmiş hâli olarak dinleyicinin karşısına çıkıyor. Solo piyano temasının elektronikle harmanlandığı albümde elektronik ezgiler akustik elementlerle bir araya geliyor.

Tiersen geçtiğimiz aylarda “Ker al Loch”, “Poull Bojer” ve “Ker Yegu” parçalarını yayımlayarak albümünden küçük bir fragmanını dinleyicilerle buluşturmuştu. Kerber albümü Tiersen’in yaşamakta olduğu Ushant adasında kurulu stüdyosu The Eskal’de kaydedildi. Haziran ayında yayımlanan “Poull Bojer” parçasına ait video klip de yine aynı stüdyoda Murat Gökmen tarafından çekildi.

Yann Tiersen’in yeni albümü Kerber hakkında şunları söylüyor: “İlk başta bunun piyanodan ibaret olduğu fikrine kapılabilirsiniz ama aslında öyle değil. Başlarken piyano parçalarıyla çalıştım fakat asıl özü piyano değil. Bağlam en önemli olan şey – piyano, elektronikle çalışabilmek için bir şeyler yaratmanın özü.”

Yann Tiersen’in Kerber isimli albümünü buradan dinleyebilirsiniz.

0
1077
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage