04 AĞUSTOS, SALI, 2020

Wong Kar Wai’nin Blossoms’ına İlk Bakış

Wong Kar Wai, uzun zamandır beklenen yeni projesi Blossoms’ı hayata geçirmek için yola koyuldu. Yapım süreci için heyecanlı çalışmalar sürerken Blossoms Şanghay’ın tam başlıklı film posterleri izleyicilerle paylaşıldı. Salgın nedeniyle geciken ve 9 ay boyunca devam edecek prodüksiyonun ardından, filmin gelecek yılın bahar ayında Şanghay’da tamamlanması bekleniyor.

Jin Yucheng’in romanından uyarlanan film, 60’lı yılların başından 90’larda sona erecek Çin Kültürel Devrimi’ni yaşayan Şanghay’daki üç karakterin izini sürecek. Yönetmenin geçtiğimiz yıl yaptığı çeşitli açıklamalara göre ise “Blossoms, In the Mood for Love ve 2046’nın üçüncü bölümü olarak” da görülebilir.

Hu Ge, Ma Yili, Kris Wu ve  Xin Zhilei gibi isimlerin rol aldığı bilinen proje, iki farklı form şeklinmde izleyicilerle buluşacak. İlk olarak  Wong Kar-Wai tarafından yönetilecek bir dizi, ardından ise yapım şirketi Jet Tone Films’in açıklamarına göre yine usta yönetmen tarafından yönetilecek bir film izleyicilerin beğenisine sunulacak. Senaryosu Şanghaylı senarist Qin Wen tarafından kaleme alınan yapım, Akademi Ödüllü görüntü yönetmeni Peter Pau'nun görsel denetiminde gerçekleştirilecek.

Filmin sinopsisi ise şu şekilde:

Blossoms Şanghay, esrarengiz bir şekilde kendi kendine milyoner olan Bay Bao'nun (Hu Ge) hikâyesini izleyicilerle buluşturacak. Sorunlu bir geçmişi olan karakter, Şanghay’de henüz genç bir oportünist iken yükselmek için birçok şey yapar. 1990’lı yıllardaki devasa ekonomilk büyümeyi arka planda izleyicilerinm beğenisine sunan yapım, göz kamaştırıcı zenginliği ve onun peşinden koşan dört sembolik kadını anlatır: macera, onur, aşk ve masumiyet.

Konuyla ilgili çelitli açıklamalar yapan Wong Kar-Wai, şu ifadeleri kullanıyor:

“Jin Yucheng'in bir dönüm noktası olarak kabul edilebilecek romanı Blossoms, doğduğum şehre olan aşkımı görselleştirmek ve izleyicilerin beğenisine sunmak için harika bir zemin oldu. Yapım ile izleyicileri Şanghay’ın refah seviyesini yükselten 1990’lı yıllarınn başına götürüyorum ve onları Şanghay sakinlerinin hayatlarındaki entrikalarla yüzleştiriyorum.”

​Kaynak: The Film Stage

0
1577
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage