10 EYLÜL, PERŞEMBE, 2020

Women's Prize for Fiction’ın Sahibi “Hamnet”

Bu yıl 25’inci kez armağan edilen dünyanın saygın edebiyat ödüllerinden Women's Prize for Fiction (Kadınlar İçin Kurgu Ödülü)’ın kazananı Hamnet romanı ile Maggie O'Farrell oldu.

Yazar Maggie O'Farrell, William Shakespeare'in tek oğlundan esinlenerek adını koyduğu romanı Hamnet’te, Shakespeare'in 1596'da henüz 11 yaşındayken vebadan ölen oğlunun hayatının kurgusal bir anlatımını sunuyor.  O'Farrell'ın sekizinci romanı olan Hamnet, yas üzerine bir çalışma; 11 yaşındaki bir çocuğun ölümüyle başlıyor ve Hamnet'in annesi Agnes ile ünlü oyun yazarı kocası arasındaki ilişkiyi araştırıyor.

Jüri başkanı Martha Lane Fox, roman hakkında şu cümleleri söyledi: “Roman, hem oldukça güncel, hem de aslında kalıcı olan insan deneyimi hakkında oldukça derin bir anlam ifade ediyor.”

​​Ödül, her yıl dünya çapında İngilizce yazan kadın yazarların kaleme aldığı en iyi kurgu esere armağan ediliyor. Bu yıl prestij ve 30,000 sterlin değerindeki ödül için yarışan kısa listede edebiyat dünyasının yükselen yıldızları yer aldı. Ödül jürisinde Open University’nin girişimcisi ve rektörü Martha Lane Fox’un başkanlığında yazar ve aktivist olan Scarlett Curtis, Black British Business Awards kurucu ortağı Melanie Eusebe, yazar ve komedyen Viv Groskop ve uluslararası en çok satan yazar Paula Hawkins yer aldı. 

0
1481
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage