29 NİSAN, PERŞEMBE, 2021

Women's Prize for Fiction’ın Kısa Listesi Açıklandı

Dünya çapında İngilizce yazan kadın yazarların kaleme aldığı en iyi kurgu esere armağan edilen Women's Prize for Fiction (Kadınlar İçin Kurgu Ödülü)’ın bu yılki altı kitaptan oluşan kısa listesi açıklandı.

Prestij ve 30,000 sterlin değerindeki ödül için yarışan adayların oluşturduğu kısa listede Yaa Gyasi, Susanna Clarke ve Patricia Lockwood gibi daha önce ödüle aday gösterilmemiş yazarlar yer alıyor. Ayrıca bu yıl listede yer alan iki romanda iki farklı ikiz çocuklara dayanan aile hikâyesi anlatılıyor. Biri Brit Bennett’in The Vanishing Halfromanı diğeri ise Claire Fuller’ın Unsettled Groundromanı. Bunların dışında listede yer alan iki roman yazarların ilk eserleri olarak göze çarpıyor. Biri Cherie Jones’un How the One-Armed Sister Sweeps Her Houseromanı diğeri ise Patricia Lockwood’un No-one is Talking About Thisromanı.

Ödülün bu yılki jüriye Girl, Woman, Otherromanıyla Booker ödülünün kazananı ve geçen yıl ödülün kısa listesinde olan Bernardine Evaristo başkanlık ediyor. Women's Prize for Fiction’ın bu yılki 30.000 sterlin ile birlikte sanatçı Grizel Niven’ın hazırladığı bronz heykelden oluşan ödülünün kazananı 7 Temmuz’da açıklanacak.

2021 Women's Prize for Fiction Kısa Listesi:

The Vanishing Half - Brit Bennett (Dialogue)
Piranesi - Susanna Clarke (Bloomsbury)
Unsettled Ground - Claire Fuller (Fig Tree)
Transcendent Kingdom - Yaa Gyasi (Viking)
How the One-Armed Sister Sweeps Her House - Cherie Jones (Headline)
No One Is Talking About This - Patricia Lockwood (Bloomsbury)

0
1419
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage