03 ARALIK, PERŞEMBE, 2020

Vincent van Gogh'un “Yıldızlı Gece”sini Yeniden Keşfedin

The Museum of Modern Art (MoMA), pandemi sebebiyle ziyaretçilerinden uzak kalan eserleri evlerimize konuk ediyor. MoMA’nın yeni çevrim içi etkinliği “Virtual Views”, Van Gogh’un Yıldızlı Gece’si ile başlıyor. MoMA’nın Youtube kanalında çevrim içi olarak canlı gerçekleştirilecek “Virtual Views: Van Gogh’s Starry Night, a Live Q&A” etkinliği Türkiye saati ile 4 Aralık’ta 04.00’te başlayacak.

MoMA, eşsiz arşivini seyirciyle paylaşacağı yeni etkinliği “Virtual Views” ile ziyaretçileri sergilere götürecek, koleksiyondaki en sevilen sanat eserlerini öne çıkaracak ve küratörler ve sanatçılarla canlı sohbetler, video hikâyeleri, kitaplar, müzik ve daha fazlasıyla sanatçıların seslerini sanatseverlerle paylaşacak. MoMA, Youtube kanalında, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri canlı olarak ağırlayacağı ilk etkinliğinde 1935'te gerçekleşen Van Gogh retrospektifinde ilk kez MoMA’da seyirciyle buluşan ve 1939'da koleksiyona dahil edildiğinden beri MoMA'da ziyaretçilerin favorisi olan Starry Night (Yıldızlı Gece) ile sanatseverlerle buluşacak.

​MoMA'nın baş küratörü Ann Temkin ile ünlü aktör ve oyun yazarı Anna Deavere Smith’in katılacağı canlı yayında Smith, Van Gogh ile kardeşi Theo arasındaki sıra dışı ünlü mektupları da okuyacak ve izleyicileri Van Gogh’ın Yıldızlı Gece'sinde bir yolculuğa çıkaracak. Eğer bu konuda sorunuz varsa şimdiden hazırlayıp buradan form doldurarak sorabilirsiniz. Canlı olarak gerçekleştirilecek etkinlik kaydedilecek ve daha sonra da MoMA’nın Youtube kanalında izlenebilecek.

https://www.youtube.com/watch?v=0MBxm--qUm4

0
6547
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage