03 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2020

Vhils'ten Londra'da Yeni Bir İş Birliği

Yeni bir çağdaş sanat platformu olan Schoeni Projects, yenilikçi bir anlayışla meydana getirdiği kültürler arası görsel serisini yaratıcı mekânlarda sanatseverlerle buluşturuyor.

Londra’daki platformun açılış sergisi, çevrim içi olarak açılan ve randevu alarak 24 Ağustos 2020 tarihine kadar görülebilecek bir Victoria dönemi konağında gerçekleşiyor. Şu an için yenileme çalışmalarının sürdüğü konak gelecek yıl ziyaretçilerle buluşacak.

“disCONNECT” başlıklı sergi içerisinde yer aldığı yapıyı tamamen dönüştürüyor ve Portekiz’den Alexandre Farto (Vhils) de dâhil olmak üzere 7 farklı ülkeden 10 sanatçının çalışmasıyla ortaya sıra dışı bir hikâye çıkarıyor.

Schoeni Projects’teki, Hkwalls’un iş birliğiyle yaratılan sergi temel olarak sadece COVID-19’un etkilerini izleyicilerle buluşturmuyor, aynı zamanda küresel krizin yaratıcı ve fiziksel kısıtlamalarını da yansıtıyor. “disCONNECT”, salgına karşı psikolojik ve politik tepkileri merkeze alırken benzer şekilde bu iki unsur arasında teknolojinin rolünü de araştırıyor.

Portekizli sanatçı Vhils, sergi kapsamında salgın sırasında Lizbon’daki stüdyosunda ürettiği bir işi sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Bir evin kütüphane kapılarını dönüştürdüğü eser, sanatçının dokunuşlarıyla yepyeni bir kimlik kazanıyor. Kapı, sokaktan toplanıp lazerle biçimlendirilerek odanın ortasına yerleştirilmiş metal plakalar da içeriyor ve “Camada Series #26” başlığını taşıyor.

Vhils’in çalışmaları kapı, çeşitli basılı materyal ve elementleri bir araya getiriyor. Genellikle göz ardı edilen unsurları üretimlerinde kullanan sanatçı, bu farklı maddelerden kavramsal olarak yeni çıkarımlar yapmaktan hoşlanıyor.

Vhils, 2017’de gerçekleştirdiği bir söyleşide şu ifadeleri kullanıyor: “Hâlihazırda mevcut olan tüm yüzey ve katmanları yok ederek bunları portrelerim için birer renk katmanı olarak kullanmak istiyorum. Bu benim için çok yoğun bir süreç. Bu işin nasıl sonuçlanacağını bilmediğiniz için yaratılışı da bir o kadar tuhaf ve kaotik.”

​Kaynak: Designboom

0
848
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage