25 KASIM, ÇARŞAMBA, 2020

Tokyo’daki Haruki Murakami Kütüphanesi 2021’de Açılıyor

Tokyo’daki Waseda Üniversitesi’nde yer alacak Haruki Murakami’nin arşivinin saklanacağı, Japon mimar Kengo Kuma’nın tasarladığı Haruki Murakami Kütüphanesi asıl adıyla The Waseda International House of Literature, 2021’de kapılarını ziyaretçilere açacak.

Murakami’nin de bir zamanlar öğrencisi olduğu ve drama eğitimi aldığı Waseda Üniversitesi, bu haberi Haziran 2019’da paylaşmıştı. Asıl adı The Waseda International House of Literature olan ancak Murakami’nin okula bağışladığı plaklarının, notlarının ve daha nicelerinin yer aldığı kişisel arşivinin yanı sıra diğer dillere çevrilen eserlerinin de bir koleksiyonunu barındıracak bu yere Haruki Murakami Kütüphanesi de deniyor. 

Kengo Kuma’nın tasarlayacağı kütüphane üniversitenin 4 no’lu binasının yenilenmiş bir uzantısı olacak. Burası Murakami’nin öğrenciyken sıkça ziyaret ettiği Tsubouchi Anıt Tiyatro Müzesi'nin de bulunduğu bir alan. İçerisinde seminer ve çalışma bölümlerinin, konuşma odalarının ve kafenin yer alacağı bir tesis olarak planlandı. Kuma, buranın sessiz bir kütüphane olmaktan ziyade Murakami dahil herkesin gelip romancının eserleri ve edebiyatın geleceği hakkında konuşacağı canlı bir alan olarak tasarladığını belirtti. Murakami ise burayı “hayat dolu bir kütüphane” olarak tanımladı.

Kütüphanenin 2021 baharındaki açılışına kadar bir Spotify kullanıcısı olan Masamaro Fujiki’nin Murakami’nin ilk kitabı Hear the Wind Sing'den en son kitabı Killing Commendatore'a kadar kitaplarında geçen ve “Murakami San no Tokoro”da bahsedilen tüm şarkıları derlediği 3.442 şarkıdan oluşan 238 saatlik çalma listesini dinleyin. Kütüphaneye dair ayrıntıları buradan takip edebilirsiniz.

Kaynak: Time Out, Waseda Üniversitesi

0
1830
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage