28 EKİM, ÇARŞAMBA, 2020

The Simpsons’ın İkonik Mekânları Wes Anderson Tarzında Yenilendi

Homer ve Marge Simpsons çifti evlerini yenilemek için bir iç mimarla çalışsa nasıl olurdu? HomeAdvisor'dan bir tasarımcı ekip, The Simpsons'ın en ikonik konumlarından bazılarına Wes Anderson tarzı yenileme yapmaya karar verdi. İlk bölümünün yayımlandığı 17 Aralık 1989 tarihinden bu yana son otuz yıldır aynı kalan mekânlar, “evlerindeki alanlar hakkında yeni düşünme biçimleri getirerek ev sahiplerine ilham vermek” amacıyla renk ve simetri düşünülerek yeniden tasarlandı.

Springfield 742 Evergreen Terrace'da bulunan Homer ve Marge'ın evi on yıllar boyunca değişmeden kaldı. Bu projeyle beraber The Simpsons’ın aile odasından Mr. Burn'un ofisine, birçok alan yeniden düzenlendi. Wes Anderson yenilemesi için HomeAdvisor'daki ekip, oturma odaları ile işe başlayarak burada Simpsons ailesinin duvarında yer alan ünlü tekne tablosunu bir Montague Dawson reprodüksiyonuyla değiştirirken, duvara daha fazla sanat eseri yerleştirdiler. Böylece The Simpsons oturma odası yeni görünümüyle “kitsch Tenenbaum” evini hatırlamamıza sebep oldu. Yeni bir deri koltuk, eski lambalar ve aydınlatma armatürleri ile birlikte antika görünüme de katkıda bulundular.

Springfield Nükleer Enerji Santrali Sektörü 7-G için, Suda Yaşam filminden Steve Zissou’nun teknesi Belafonte ilham kaynağı oldu. Cesur renkler, simetri ve Jeff Goldbulm’un Büyük Budapeşte Oteli'ndeki ofisindeki dokumadan ilham alan radyasyon temalı halı, iç tasarımı tamamladı. Daha önce bol miktarda renk kombinasyonuna sahip olan The Simpsons’ın mutfağı, Büyük Budapeşte Oteli’ni anımsatan daha ‘Anderson’ tarzı bir görünüm vermek için pembe renge dönüştürüldü. Tasarımcılar bununla ilgili olarak, "oyundaki renklerin sayısını azaltmak, ‘klasik telefon gibi’ rastgele ayrıntıların kasıtlı ve şık görünmesini sağlar. Biz de asılı mutfak eşyaları için bir özellik yaptık. Tuhaf (ve rastgele) bir tencere, ekmek tahtası ve tahta kaşık bulmak için ikinci el mağazasına (tekrar) gidin ve kendi ‘Anderson’ serginizi başlatın. -tabii onları düzgün bir şekilde astığınız sürece-" dedi.

Ekip, Lisa'nın odasında yer alacak duvar kâğıdı için başka bir “tenenbaumsvari” pembe ile çalışmaya karar verdi ve oda için "çok sayıda çarpışan doku ve desen, Lisa'ya ihtiyaç duyduğu sürekli ilham akışını sağlıyor" ifadelerini kullandı. Moe'nin tavernası için ise Daarjeling Limited'in imparatorluk ihtişamından ilham aldılar. Mr. Burns’ün ofisi ise birçok ‘anderson’ ipucunu birden barındırıyor: ölçek, simetri, yeşil ve doldurulmuş kutup ayısı.

​Kaynak: Designboom

0
1130
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage