27 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2022

The Museum of Fine Arts Koleksiyonundaki Sanat Eserlerinin NFT’lerini Satıyor

The Museum of Fine Arts, Edgar Degas’ın tablolarının korunmasına finansman sağlamak amacıyla koleksiyonundaki sanat eserlerinin NFT’lerini satışa çıkartıyor. Müze Monet, Degas ve Millet gibi sanatçıların eserlerini NFT’lere dönüştürüyor.

Boston’da bulunan The Museum of Fine Arts, koruma çalışmalarına fon sağlamaya yardımcı olmak için nadiren sergilenen empresyonist eserlerden oluşan bir NFT koleksiyonu oluşturuyor. Proje, fiziksel sanat eserlerinin yüksek kaliteli dijital versiyonlarını yaratan bir şirket olan LaCollection iş birliğinde gerçekleştiriliyor. Monet ve Degas gibi sanatçıların 1860 ile 1910 yılları arasında yaptıkları eserlerinden oluşan koleksiyon, 14 Temmuz’dan itibaren LaCollection’ın dijital pazarı üzerinden satışa çıkacak. NFT satışından elde edilen gelirler, Edgar Degas’ın müze koleksiyonunda yer alan Edmondo and Therese Morbilli (1865) ve Father Listening to Lorenzo Pagans Playing the Guitar (1869-72) tablolarının korunmasında kullanılacak.

NFT koleksiyonundan öne çıkanlar arasında Monet’in Broad Landscape (1862) ile View of the Sea at Sunset (1862) eserleri ve sanatçının 1874’te Paris’te sergilediği bir manzarası yer alıyor. Ayrıca Jean-François Millet’in Dandelions (1867-68) ve Farmyard by Moonlight (1868) eserleri ve Degas’ın diğerleri dahil yedi çalışması bulunuyor. Bunlardan ikisi, sanatçının ikonik balerin serisinden, Dancers Resting (1881–85) ve Dancers in Rose (yaklaşık 1900).

Toplamda 24 NFT, her biri 314$’dan başlayan fiyatlarla açık artırmaya çıkarılacak. Daha sonra her kazanan, MFA'nın korumayı planladığı iki Degas tablosunun bir NFT’sini kazanmak için bir çekilişe katılacak.

MFA’nın baş işletme görevlisi Eric Woods şöyle söyledi: “Monet, Degas, Millet ve diğerlerinin bu çalışmalarının NFT’lerini üreterek, koleksiyonumuzu daha geniş bir şekilde paylaşabilmek için yeni yöntemlerden yararlanıyoruz.”

2021 yılında Jean-Sébastien Beaucamps ve Fabian Langlet tarafından kurulan LaCollection, kendisini kültürler arasında bir köprü olarak tanımlıyor. LaCollection, geçmişte British Museum ve Viyana’daki Leopold Museum ile çalıştı. LaCollection ve MFA birlikte, Monet’nin memleketi Giverny, Fransa’da 29 Temmuz’da açılacak koleksiyonunun dijital sergisine de ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Artnet

0
2432
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage