27 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

Terry Gilliam’dan Kayıp Bir Stanley Kubrick Uyarlaması

Ventotene Film Festival ile ilgili bir söyleşide konuşan usta yönetmen Terry Gilliam, pandemiden önce asıl fikri Stanley Kubrick’e ait olan bir projenin cast ve senaryo çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Provakatör Terry Gilliam, uzun bir bekleyişin ardından 2018’de ABD’deki sinemalarda gösterime giren The Man Who Killed Don Quixote filminin ardından yeni film çalışmalarına geri döndüğünü açıkladı. Ancak yeni film projeleri üzerinde çalışan birçok yönetmen gibi Gilliam da salgından doğrudan etkilendi. Son olarak Ventotene Film Festival için gerçekleştirilen bir söyleşide konuşan Terry Gilliam, Stanley Kubrick’ten yola çıkarak hazırlanan bir projenin yarım kaldığını duyurdu.

“Aslında Kubrick tarafından tasarlanan bir filme hayat veriyorum,” diyen Gilliam, önümüzdeki Eylül ayında çalışmalara kaldığı yerden devam edeceğini de söyledi. 12 Maymun ve Brezilya gibi filmleri yöneten Gilliam sözlerini şöyle sürdürdü:

“Senaryo ve oyuncu kadrosu belliydi ancak pandemi her şeyi mahvetti. Şu an için sadece tüm filmlerime nasıl hayat verdiğimi anlattığım bir kitap üzerinde çalışıyorum.”

Festival için gerçekleştirilen söyleşide kendi kişisel yaşantısından da bahseden Terry Gilliam, şu açıklamalarda bulundu:
“2016’da sonunda Britanya vatandaşlığına hak kazandım. Artık tamamen Britanyalıydım, Amerikalı değil. O ân %100 bir Avrupalı olduğumu hissettim. Ama tam bu sırada Birleşik Krallık, Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı aldı. Bu çılgınca. Artık Avrupa’nın bir parçası olmayan bir ülkede sıkışmış gibiyim ve ben daha çok Avrupa’nın bir parçası olmak istiyorum.”

Gilliam ayrıca Donald Trump’ın Amerika’yı ve onun değerlerini yok ettiğini de sözlerine ekledi.

​Kaynak: IndieWire

0
1126
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage