10 NİSAN, CUMA, 2020

Tate Modern’den Online Andy Warhol Sergisi

Tate Modern, salgın nedeniyle kesintiye uğrayan Andy Warhol sergisini küratörleri tarafından hazırlanan çalışmalarla online platformlara taşıyor. Tate Modern, Warhol’un çalışmalarını, kişiliğini ve ailesini anlatan bir videoya paralel olarak sanatçının eserlerinin de görülebileceği dijital çalışmaları internet sitesi aracılığıyla sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Warhol üzerine hazırlanan online serginin küratörleri Gregor Muir ve Fiontán Moran sanatçıyı kısaca şu sözlerle tanımlıyor: “Günümüzde bir Andy Warhol sergisine küratörlük yapmak demek, sanatçı ve eserin zihinsel dünyasıyla açıkça yüzleşmek anlamına geliyor. Aslında herkes bir şekilde bir Warhol eserine sahip. O, dünyada kıtalararası üne sahip ender isimlerden de biri. Amerika’daki en ünlü sanatçılardan biri olmasa bile dünyada en tanınan Amerikalılar’dan biri. Onun ünü sanat dünyasını aşar. Warhol zamanla tıpkı arzuladığı gibi bir marka hâline geldi ve hâlâ da öyle.”

Küratörler Warhol’un çalışmaları üzerine ise şu değerlendirmelerde bulunuyor: “Birçok insan Andy Warhol üzerine düşündüğünde onu pop art üretimleri, çorba konserveleri, Coca Cola şişeleri, Marilyn ve Jackie çalışmalarıyla hatırlıyor. Ama aslında sanatçının 1960’ların başında yaptığı bu çalışmalar düşünülenin aksine henüz The Silver Factory’ye taşınmadan, Lexington Avenue üzerindeki ilk evinde yaşarken yaptığı eserlerdi. Gerçek şu ki gerçek Warhol’u tam anlamıyla anlamak için tüm bu üretimlere paralel olarak onun film ve TV endüstrisi, pop müzik ve çeşitli yayınlardaki çalışmalarına bakmak ve ondan sonra onun yaratıcı kişiliği hakkında konuşmak gerekir.”

​The Tate Modern tarafından hazırlanan sergi ile ilgili güncel gelişme ve bağlantılara buradan ulaşabilirsiniz: https://www.tate.org.uk/whats-on/tate-modern/exhibition/andy-warhol/exhibition-guide

0
1129
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage