03 TEMMUZ, CUMA, 2020

Tate Britain’den 10 Sanatçıya Burs

Tate Britain, bu yıl iptal edilen Turner Prize’ın yerine 10 sanatçıya burs vereceğini duyurdu.

Tate Britain tarafından yapılan çalışma doğrultusunda bu yıl Turner’a aday gösterilen ancak ödüllerin iptal edilmesiyle zor bir sürece giren sanatçıların mağduriyetlerinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Her birine 10 bin Pound’luk bir çek verilecek sanatçıların bu zorlu süreçte üretimlerine ara vermeden devam etmeleri amaçlanıyor.

Tate Britain tarafından verilecek bursu kazanan isimler arasında Siyah gençleri ve onların kültürel değerlerini fotoğraflamasıyla ünlü Liz Johnson Artur ve Edinburg merkezli politik sanat organizasyonu Arika gibi isimler de yer alıyor. Diğer bursiyerler arasında ise Oreet Ashery, Shawanda Corbett, Jamie Crewe, Sean Edwards, Sidsel Meineche Hansen, Ima-Abasi Okon, Imran Perretta ve Alberta Whittle bulunuyor.

Konuya ilgili Tate Britain Başkanı ve jüri üyesi Alex Farquharson şu değerlendirmelerde bulundu: “Oldukça titiz bir çalışmanın ardından Tate jürisi çağdaş İngiliz sanatına katkı sunan 10 fantastik sanatçıda karar kıldı. Seramikten filme, fotoğraftan performansa kadar birçok disiplinde çalışma yürüten bu sanatçılar, oldukça heyecan verici işler gerçekleştiriyor ve bu zor süreçte desteği hak ediyorlar.”

Jüri tarafından seçilen sanatçılar fotoğraftan film, seramikten performans sanatlarına kadar birçok farklı alanda faaliyet yürütüyor. Sanatçıların büyük çoğunluğu kimlik ve aidiyet sorununu ele alırken günlük sanat pratiklerinde farklı konulara da değiniyorlar.

​Kaynak: Artsy

0
745
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage