09 MART, PAZARTESİ, 2020

Stephen King’den Woody Allen Eleştirisi

Woody Allen’ın Nisan 2020’de okurla buluşması beklenen anı kitabı Apropos of Nothing’in yayınevi Hachette Book Group tarafından basılmayacağı duyuruldu.

Apropos of Nothing’iyayımı, Allen’ın evlatlık kızı Dylan Farrow’a çocuk yaşta tecavüz etmekle suçlanmasının ardından yeniden gündeme geldi ve yayınevi tarafından durduruldu. Yayınevinin kadın çalışanları tarafından şiddetle protesto edilen kitap, #MeToo hareketinin etki alanını ve gücünü göstermesi bakımından da oldukça dikkat çekti. Öte taraftan İngiliz PEN’in eski direktörlerinden Jo Glanville de kararın “okurlar ve yazarlar için endişe verici” olduğunu belirten ifadeler kullandı. Hachette’in kararının ardından açıklamalarda bulunan ve Allen’ın oğlu olan Ronan Farrow da eleştirilerin hedefi hâline geldi. Açıklamalarıyla oldukça dikkat çeken Farrow da kitabın yayımlanmasını protesto edenler arasında yer alıyordu.

Amerikalı korku ve gerilim romanları yazarı Stephen King, Twitter hesabından yayıncı Hachette’in Woody Allen’in anılarını yayımlamayı durdurma kararı almasını eleştiren açıklamalarda bulundu. “Hachette’in Woody Allen’ın kitabını basmama kararı alması beni memnun etmedi,” diyen King, “Bu durum Allen hakkında değil. Mr. Allen hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Beni endişelendiren bundan sonra ne olacağı.” ifadelerini kullandı. King ayrıca bir başka açıklamasında “Eğer onun bir pedofili olduğunu düşünüyorsan kitabını satın alma. Filmlerini izlemeye gitme. Carlyle’da onun caz çalmasını dinlemeye gitme. Cüzdanınla cevap ver. Biz Amerika’da böyle yaparız.” değerlendirmesinde bulundu.

Olayın bundan sonra nasıl bir gelişim göstereceği ve kitabın akıbetinin ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. Öte yandan Woody Allen cephesinden gelen açıklamalarda taciz iddiaları reddedilmeye devam ediyor.

​Kaynak: The Guardian

0
2054
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle