25 EYLÜL, CUMA, 2020

Sophia Loren 86 Yaşında Ekranlara Geri Dönüyor

İtalyan oyuncu Sophia Loren, 11 yıllık aradan sonra ekranlara geri dönüyor. 86 yaşındaki Loren, oğlu Edoardo Ponti'nin yönettiği yeni Netflix draması The Life Ahead'de başrolde.

Loren filmde Madame Rosa isimli bir kadına hayat veriyor. Madame Rosa, Yahudi soykırımından kurtulmuş, bir zamanlar birlikte mücadele ettiği seks işçilerinin çocuklarına yardım etmeye çalışan bir karakter olarak ön plana çıkıyor. Rosa, daha sonra şamdanlarını çalmaya çalışan 12 yaşındaki Senegalli bir yetim olan Momo ile uzun süreli bir arkadaşlığa yelken açıyor.

Romain Gary tarafından filme uyarlanacak ikinci yapım olan The Life Ahead, başrolünde Simone Signoret'in yer aldığı, 1977 tarihli bir filmin takipçisi olacak.

Film, Ekim ayında Roma'da yapılacak galanın ardından 13 Kasım 2020’de Netflix'te yayımlanacak. Deadline’ın bildirdiğine göre bu süreçte filmle ilgili özel bir ödül kampanyası da düzenlenecek.

Loren, ilk Oscar’ını 1961'de Two Women ile kazandı. Sanatçı daha sonra 1991 yılında “sanat hayatı boyunca ışıldayan ve etkileyici performanslarla zengin bir kariyere sahip olduğu için” onursal bir Oscar’a değer görüldü.

Oyuncu, kendisine kendi annesini hatırlatan bu karaktere hayat vermek için âdeta projeye atladığını da belirtiyor. Loren, oğluyla daha önce iki kez, en son da 2002 tarihli Between Strangers'da çalışmıştı.

46 yaşındaki Edoardo Ponti, Loren'in 1966'dan 2007'ye dek evli olduğu film yönetmeni Carlo Ponti'den olan ikinci çocuğu. Deadline'a konuşan Ponti, annesiyle ilgili olarak “mücadeleci... kelimenin tam anlamıyla bir safkan” açıklamasında bulundu.

Ponti, ayrıca uzun süredir ortalarda olmayan annesinin bu rol ile bir süredir fark edilmemiş olan oyunculuk yeteneğine bir şans daha vereceğini de belirtti. “Sophia Loren, herhangi bir sorunu olduğunda bu tür bir zihinsel felç anıyla hiç karşılaşmadı.”

Loren'in son rolü 2010 tarihli TV biyografisi My House Is Full of Mirrors’taydı. Usta oyuncunun bir önceki rolü ise Federico Fellini'nin yarı otobiyografik filmi  üzerine kurgulanan Nine’da Daniel Day Lewis'in annesini canlandırmaktı.

Loren, ölümünden kısa bir süre önce, 1993 yılında Fellini'ye onursal Oscar'ı da takdim eden kişi olmuştu.

​Kaynak: The Guardian

0
1557
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage