29 EKİM, PERŞEMBE, 2020

Sistine Şapeli’ne Dair Üç Ciltlik Özel Bir Kitap Yayımlanacak

Vatikan’da yer alan Sistine Şapeli’nin Michelangelo tarafından yapılan fresklerinin bugüne kadarki en net fotoğraflarının yer alacağı The Sistine Chapel adlı üç ciltlik bir kitap hazırlanıyor.

Prodüksiyon ve yayıncılık şirketi Callaway Arts and Entertainment’ın hazırladığı The Sistine Chapel adlı sette freskler 1: 1 ölçekte, yüzde 99,4 renk doğruluğu ile sunulacak. Üç kitabın kapağında ikonik görseller gümüş, altın ya da plantin olarak basılacak. 1 Kasım’da İngilizce olarak 600 kopya olarak yayımlanacak bu ayrıntılı çalışma 22.000 dolara satılacak.

Nicholas Callaway, kitaptan bahsederken "İzleyici, Michelangelo'nun omzunda oturan bir kuşmuş gibi eserleri aynı boyutta, kol boyu mesafeden görecek" ifadelerini kullandı. Şapelin bugüne kadarki en kusursuz ve net fotoğraflarının yer alacağı bu çalışmayı bir sanat eseri olarak nitelerken bu  fiyatın, çalışma için hiç de pahalı olmadığını belirtti.

The Sistine Chapel’in hazırlanma sürecinde ekip, Rönesans fresklerinin her santimini yakalamak için 67 gece boyunca art arda son çıkan gigapiksel fotoğrafçılık teknolojisiyle şapeli fotoğrafladı. Şapelin toplamda çekilen 270.000 görüntüsü post prodüksiyonda birleştirildikten sonra dijital prova olarak basıldı ve ardından orijinal renk eşleştirme için çalışmalar yapıldı.

Callaway’in başlangıçtaki planı 1991’de iki cilt olarak basılan bu setin yeni bir versiyonunu basmakken yayın haklarının sahibi Vatikan'ın İtalyan yayıncısı Scripta Maneant’in de yeni bir dijitalleşme sürecine girdiği öğrenildiğinde bambaşka bir ortaklığa dönüştü.

Callaway, bu çalışmanın “tüm dünya için bir çalışma” olduğunu belirtirken "Öncelikli hedeflerimizden biri, baskının önemli bir bölümünü gelecek nesillere aktarılabilmek ve herkesin kullanımına sunulacağı kurumlara yerleştirmektir" dedi.

​Kaynak: artnet

0
1646
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage