04 MAYIS, PAZARTESİ, 2020

Simone de Beauvoir’ın Yayımlanmamış Romanı: Les Inséparables

Simone de Beauvoir’ın 1954'te yazdığı ancak yayımlanmayacak kadar özel olduğunu düşündüğü romanı Les Inséparables önümüzdeki sonbaharda ilk kez Fransa’da yayımlanacak.

Kitap, Simone de Beauvoir’ın kızı ve eserlerinin temsilcisi olan Le Bon-de Beauvoir tarafından 1986’da arşivlerden bulunup çıkarıldı ama yayımlanması için bekletildi. Le Bon-de Beauvoir, “1954’te bu romanı yazdığında zanaatını yazarlık olarak bilemişti. Mutsuz olduğu bazı işleri yok etti ama bunu yok etmedi. Kağıtları hakkında bana ‘Doğru bildiğini düşündüğün şeyi yap’ dedi” açıklamasında bulundu. Beauvoir, 1963 yılında anılarını yazdığı Force of Circumstance’da Jean-Paul Sartre'ın bu kısa romanı okuduktan sonra “burnunu tuttuğu”nu ve kendisinin de “Daha fazla katılamazdım: hikâyenin içsel bir zorunluluğu yoktu ve okurun ilgisini çekemedi” ifadeleri yer aldı. New York Times’ta yer alan haberde ise Simone de Beauvoir: The Making of an Intellectual Woman kitabının yazarı Toril Moi, Simone de Beauvoir’ın “politik olmadığı için önemsiz olduğuna karar verdiğine” inandığı için kitabı yayımlamadığı öngörüsünde bulundu. Ajansı 2 Seas, kitap hakkındaki açıklamasında “Bu roman Simone de Beauvoir'ın geleneksel beklentilere karşı kişisel savaşını özetliyor ve entelektüel ve varoluşsal tutkusunu tasvir ediyor” ifadelerine yer verdi.

Beauvoir, bu romanda 21 yaşında ensefalitten ölen yakın arkadaşı Elisabeth “Zaza” Lacoin ile olan “tutkulu ve trajik” dostluğuna dayanan iki genç kadının hikâyesi anlatılıyor. Roman, Andrée veya Zaza'nın Sylvie veya Simone ile aynı sınıfa katıldıktan sonra başlayan arkadaşlıklarını konu alıyor. “Sylvie yeni sınıf arkadaşını görünce anında büyüleniyor. Ona hayran oluyor ve ona değer veriyor, Andrée'nin onu sevmesini sağlamak için her şeyi yapıyor. Lise bitene ve Andrée'nin trajik ölümüne kadar ikili ayrılmaz bir dostluk kuruyorlar. ”

176 sayfalık bu özel roman ilk olarak ekim ayında Éditions de L'Herne tarafından Fransa’da yayımlanacak. 12’den fazla dile çevrilecek kitap, İngiltere'deki Vintage ve Kuzey Amerika'daki Ecco tarafından 2021'de İngilizce olarak yayımlanacak.

Künye:
1. “The Inseparables”ın ilk sayfası, Simone de Beauvoir Arşivinden
​2. (Solda) Élisabeth Lacoin (Zaza), (sağda) Simone de Beauvoir birlikte Gagnepan’da. Eylül 1928

0
1158
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage