30 TEMMUZ, SALI, 2019

Sanatçılar Güç Temasına Farklı Bakış Açılarından Yaklaşıyor

22 Eylül’e kadar Galleria Continua, Les Moulins 24 farklı sanatçının eserini “güç” teması altında topluyor. “Pouvoir & Pouvoir” (Güç & Güç) adlı koleksiyon “güç” kavramına iki ayrı yönden yaklaşıyor. Herkesin günlük hareketlerini gözlemleyen teşkilatlı otorite olarak “mutlak güç” ve her insanın içinde yatan, içten gelen dayanma gücü olarak “içsel güç”.

Sergide yer alan sanatçılar temaya kendi yaklaşımlarını getiriyorlar. Kimi güce bir potansiyel olarak yaklaşırken, kimi tesirli olarak ele alıyor. Serginin en ilgi çekici eserlerinden biri Fransız sokak sanatçısı JR’a ait. JR, “içten dışa” projesi kapsamında oluşturduğu anıtsal bir duvar ile karşımıza çıkıyor. Mozaik yüzlerden ve hikâyelerden oluşan bu devasa tablo her insanın içinde yaşayan gücü yakalamaya çalışıyor. Portreler, enerji ve fikirleriyle Les Moulins’in tarihini oluşturan, galerinin kendi çalışanlarından oluşan arkadaş canlısı yüzleri betimliyor.

Sergide yer alan bir diğer eser ise Fransız sanatçı Kadar Attia’ya ait. Le Grand Miroir du Monde (Dünyanın Büyük Aynası) adlı devasa çalışma tüm yeri kaplıyor. Ayna parçalarından oluşan bir halı gibi görünen bu çalışma, çevresindeki şeyleri yansıtarak gerçek ve hayal ürünü arasında bir illüzyon yaratıyor.

​Sergiyi 22 Eylül’e kadar Fransa’nın Paris şehrinde bulunan Galleria Continua, Les Moulins’de inceleyebilirsiniz. 

0
978
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage