12 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2020

Sanatçı Mark Powell’dan Tükenmez Kalem Portreler

Çalışmalarını Brighton’da sürdüren sanatçı Mark Powell, buruşuk kitap sayfalarını ve seyahat bildirileriyle dolu kartpostalları bir araya getirerek ortaya yepyeni işler çıkarıyor. Tüm bu eski kolajlar, sanatçının dalgın bakışları ve modellerin derin kırışıklıkları ortaya çıkarması ile yeni bir hâl alıyor, tükenmez kalemle nazikçe işleniyor ve birer sanat eserine dönüşüyor. Powell, zaman içinde elde ettiği bu eski kâğıt parçalarını büyük boy portreleri için arka planda kullanılan birer objeye dönüşüyor.

Sanatçı Powell, bu ilginç tükenmez kalem portreleri üzerine Colossal’a yaptığı açıklamada “Şu anda büyük boyutlu bir dizi eser üzerinde çalışıyorum çünkü izleyici üzerinde büyük bir etkiye sahipler. Bu aynı zamanda daha karmaşık ve ürkütücü çünkü sadece bir tükenmez kalem kullanarak hiçbir hata yapmadan resmetmek oldukça zor. Yüzlerce yıldır hayatta kalan bir haritayı, belgeyi veya mektubu sadece benim tarafımdan imha edilecek şekilde mahvetmek korkunç bir utanç olur.” dedi.

Bazen Basquiat ve Hunter S. Thompson gibi ünlü isimleri tasvir eden sanatçı, her bir illüstrasyon için yaklaşık bir ay çalışıyor. Powell genellikle aynı anda birden fazla illüstrasyon gerçekleştirirken hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyor. Powell öte taraftan son yıllarda düzinelerce şov yapmaktan uzaklaştığı için sanatsal üretimlerini de yavaşlatmaya başladı ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geçtiğimiz iki yılda biraz nefes almak için şovlardan uzak durmaya karar verdim. Bu, çalışmalardaki kalitenin artacağı anlamına da geliyor. Tabii ki iyileştirmede bulunmam gereken daha birçok konu da var.”

Powell’ın bu ayrıntılı çizimleri yakın zamanda Londra'daki Hang-Up Gallery’de yapılacak bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sanatçının çalışmalarına Instagram hesabı üzerinden de ulaşabilirsiniz.

​Kaynak: Colossal

0
819
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage