10 AĞUSTOS, ÇARŞAMBA, 2022

Reddish Studio’nun Çağdaş Arkeoloji Araştırması

Tel Aviv merkezli araştırma ve ürün tasarım grubu Reddish Studio, yeni heykel projeleri Venus of Jaffa’yı Jerusalem Design Week 2022’de sergiledi.

Tarih öncesi Venüs figürlerinden ilham alan formların eğlenceli bir incelemesi olan eserler, arkeoloji ve tasarım arasındaki diyaloğa odaklanan bir dizi seçilmiş eser ve hikâyelerinin sunulduğu “Go for Broke”un bir parçası olarak sergilendi. Bu tema doğrultusunda, Reddish Studio’nun kurucuları Naama Steinbock ve Idan Friedman, Paleolitik çağa dayanan muadilleri yeniden yorumlayarak lateks ve bakırdan yapılmış minimal heykelleri tasarlıyor. Tarih öncesi arkeolojik buluntuların mevcut kültürümüzde yer alma biçimlerine atıfta bulunan eserler ayrıca antik Venüs modellerine merak uyandırıyor.

Gizemli tarih öncesi Venüs heykelciklerinin arketipiyle deneyler yapan İsrailli tasarım stüdyosu, heykelleri lateks balonları farklı bakır çerçevelere üfleyerek şekillendiriyor. Süreçten ortaya çıkan doğal kıvrımlar metali kavrayarak, küçük ve zarif formlara, alışılmışın dışında soyutlamalarla ustaca temsil edilen kadın bedeni figürlerine dönüştürüyor. Eserlerin toprak ve ten tonlarının bir karışımını andıran nötr renkleri hem tarihi kil hem de taş muadillerine ve tasvir ettikleri insan vücudu formlarına atıfta bulunuyor.

Sınırlı sayıda üretilen heykelsi figürler, Jerusalem Design Week 2022’de sergilenmek üzere tasarlandı. İsrail’in önde gelen tasarım etkinliğinin on birinci edisyonu 40.000’den fazla ziyaretçiyi ağırladı. “For Now” teması için özel olarak oluşturulan çalışma hem tasarımın geçiciliğini hem de geçiciliğin tasarımını ifade ediyor.

Reddish Studio eserler hakkında şunları söyledi: “Jerusalem Design Week teması ‘For Now’ olduğundan, Venüs heykelciklerimize farklı bir ömür verdik - arkeolojik Venüs heykelcikleri on binlerce yıl hayatta kalırken, onların hanedanlığına yaptığımız bu eklemeler yalnızca geçici ve bir parti dekorasyonunun ömrüne sahip.”

​Kaynak: designboom

0
2938
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage