17 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2020

Phillips Yeni Mekânında Basquiat’ın Bir Resmini Sergiliyor

Phillips, geçtiğimiz Cuma günü Southampton’daki yeni mekânını açtı. Kurum, bu açılış dolayısıyla müzayede evinin önümüzdeki sonbaharda satışa çıkaracağı çalışmaları içeren yeni bir sergiyi sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergi kapsamında gösterilen eserler arasında başı Jean-Michel Basquiat’ın Portrait of A-One A.K.A. King (1982) isimli tablosu çekerken çalışmanın önümüzdeki Kasım ayında düzenlenecek açık arttırmada 10 ila 15 milyon dolar arasında bir fiyata satılması bekleniyor. Açılışa özel olarak gerçekleştirilen sergi kapsamında aralarında Pablo Picasso, Ruth Asawa, Nicolas Party ve Matthew Wong’un da çalışmalarını içeren birçok tablo sanatseverlerle buluşuyor.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Phillips CEO’su Edward Dolman, şu ifadeleri kullandı:

“Hem sanat dünyasında hem de New York’un doğal ekosisteminde sismik bir değişim gördük. Southampton'daki yeni konumumuz, olağanüstü sanat eserlerinin, mücevher ve değerli parçaların sanatseverlerle buluşmasına ve görüntülenmesine olanak tanıyacak. Bu farklı deneyim, sanatın değerini takdir etmek için hâlâ çok önemli bir unsur.”

Başka bir Basquiat tablosu olan Victor 25448 (1987) ise Phillips'in 2 Temmuz'da düzenlenen sanal müzayedesinde en büyük ikinci satışı olarak tarihe geçti. Eser, 9.2 milyon dolara satıldı. Buna paralel olarak Portrait of A-One AKA King'in daha yüksek bir meblağa satılacağı düşünülüyor.

Pandemi sürecinde Hamptons'a taşınmak, bu yaz müzayede evleri ve galeriler arasında oldukça popüler bir hâle geldi. Zira New York’un en zengin sakinleri, salgın sürecini atlatmak için Long Island'ın güney kıyısındaki bu korunaklı alana taşındı. Sotheby's, Pace ve Hauser & Wirth son aylarda Hamptons'a taşınan galeriler arasında yer aldı.

​Kaynak: Artsy

0
783
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage