18 MART, ÇARŞAMBA, 2020

Peaky Blinders ve Line of Duty’den Corona Virüs Ertelemesi

İngiltere’nin popüler televizyon dizilerinden Peaky Blinders ve Line of Duty’nin çekimleri yeni tip corona virüs (COVID-19) nedeniyle ertelendi. İngiltere’de büyük bir izleyici kitlesi bulunan ve altıncı sezon çekimleri geçtiğimiz ay Kuzey İrlanda’da başlayan Line of Duty’nin yaratıcıları, corona virüs salgınının giderek şiddetlenmesi üzerine dizinin geleceğinin belirsiz olduğunu ifade etti. Benzer şekilde Peaky Blinders’in yaratıcıları Cillian Murphy ve Helen McCrory de dizinin altıncı sezon çekimlerini askıya aldıklarını duyurdu.

Peaky Blinders’ın yapımcıları Caryn Mandabach Productions ve Tiger Aspect Productions ile Line of Duty’nin yapımcısı World Productions, yaptıkları yazılı açıklamada yeni tip corona virüsle yüzleşmek zorunda olduklarını ve bu nedenle gerek projelerin geleceği, gerek dünyanın içinde bulunduğu zor durum, gerekse oyuncu ve set çalışanlarının sağlığını gerekçe göstererek ileriye dönük projelerin yeni bir karara dek durdurulduğunu belirtti. Kararı desteklediklerini belirten bir BBC yetkilisi de bu zor durum karşısında Dışişleri Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda hareket edeceklerini duyurdu.

​Son gelişmelerin ardından geçtiğimiz yıl 3.6 milyon pound’un üzerinde harcama yapılan ve yatırımlarını giderek arttıran televizyon ve dizi endüstrisinin yeni tip corona virüs nedeniyle zor günler geçirmeye devam edeceği belirtiliyor. Ülkenin önde gelen kanallarından BBC’nin çeşitli projelerine ara vermesinin ardından özel sektörden de birçok erteleme ve iptal haberi gelmeye devam ediyor. Bu endişe verici durumun ne zaman bir çözüme ulaşacağı da belirsizliğini koruyor.

0
1109
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage