25 EYLÜL, CUMA, 2020

New York LGBTQ Film Festivali, Francis Lee'nin Ammonite Filmiyle Açılacak

New York'un LGBTQ film ve medya kuruluşu NewFest, 32. New York LGBTQ Film Festivali’nin programını resmen duyurdu. Bu yıl festival kapsamında düzenlenecek sanal etkinliklere paralel olarak Flushing Meadows Corona Park'taki Queens Drive-In'de arabalı gösterimler de program dolayısıyla sinemaseverlerle buluşacak.

Festival, 16 Ekim 2020'de Francis Lee'nin Ammonite filminin New York galasıyla açılacak. Romantik drama türündeki filmin başrollerini Kate Winslet ve Saoirse Ronan paylaşıyor. Winslet, gösterim öncesinde Lee'ye festivalin ilk “dünya queer vizyoner ödülü”nü takdim edecek. 27 Ekim gerçekleştirilecek etkinlik, Faraz Shariat'ın Alman draması No Hard Feelings’in çevrim içi gösterimiyle sona erecek.

Filmin eş direktörü David Hatkoff, “Başkanlık seçimi daha erken bir tarihe denk gelince ve Supreme Court’taki durum tartışmaya açıldığında tuhaf hikâyelerin anlatılması ve bu olayların kutlanması her zamankinden daha önemli bir hâle geldi” ifadelerini kullandı. “Festival, LGBTQ topluluğuna ve karşılaştığı eşsiz zorluklara düşündürücü, ilham verici ve neşeli bir bakış sunarken, aynı zamanda uzun süredir gündemde olan queer mirasına da saygı göstererek New York’ta 11 günlük bir program meydana getirdi.”

Başrollerini Paul Bettany, Sophia Lillis, Peter Macdissi ve Steve Zahn'in paylaştığı Alan Ball'un Sundance yapımı Uncle Frank’ı ise arabalı gösterimler sırasında izlenebilecek. Fransız yönetmen François Ozon'un Summer of 85 filminin gösterimi de benzer şekilde gerçekleştirilecek.

32. New York LGBTQ Film Festivali’ne LGBTQ örgütlenmelerinin, toplum kuruluşlarının ve şehrin dört bir yanındaki queer işletmelerin önünde çekilen film tanıtımlarının yanı sıra farklı LGBTQ konuları üzerine panel ve söyleşiler da eşlik edecek.

Sanal etkinlikler, NewFest'in çevrim içi platformu aracılığıyla izleyicilerle buluşacak. Biletler NewFest’in internet sitesi üzerinden temin edilebilir.

​Kaynak: Variety

0
934
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage