09 AĞUSTOS, PAZAR, 2020

Morel Doucet’in Deniz Kabuğu ve Mercandan Porselen Heykelleri

Miami'de yaşayan sanatçı Morel Doucet, son dönem sürreal çalışmalarında bize doğal yaşamın nasıl da karışıklıklardan meydana geldiğini bir kez daha hatırlatıyor. Sıklıkla monokromatik, kaygan zeminli ve el yapımı porselen parçaları flora ve fauna gibi yoğun karışımlarla birleştiren sanatçı; mercan, çengelli iğne ve denizyıldızıyla birlikte yenilik dolu bir heykel serisi yaratıyor. Sanatçı, deniz canlılarından topladığı bu küçük parçaları yaratıcı birer esere dönüştürmeyi başarıyor.

Doucet, son dönem çalışmalarında sadece insanların çevreye nasıl zarar verdiğini değil, bu süre zarfında kimin, nasıl acı çektiği üzerine de düşünüyor. Bu düşünceyle meydana getirilmiş White Noise: When Raindrop Whispers and Moonlight Screams in Silence serisi, iklim krizinin ve ekolojik felaketin Miami bölgesindeki diğer topluluklar üzerindeki etkilerini gün yüzüne çıkarıyor.

Morel Doucet, yeni heykel serisi ile ilgili Colossal’a şu açıklamalarda bulundu:

“Plajlar okyanusla birleşiyor, mercan kayalıkları beyazlatılıyor ve deniz sakinleri oldukları yerlerde rahatsız ediliyor. Miami’de her yerde kara ve deniz arasında süregiden bir savaş için yapılan ciddi hazırlıklar olduğunu görürsünüz. Bu topluluğun modern zamanlardaki en büyük iklim göçünü yaşayacaklarına inanıyorum."

Doucet'in yakın zaman çalışmalarından Water grieves in the six shades of death isimli seri, iklim değişikliği ve bunun düşük gelirli topluluklar üzerindeki etkilerine dair sanatçının notlarını da içeriyor.

Sanatçının çalışmalarını Instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

​Kaynak: Colossal

0
895
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage