01 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2020

Midsommar'ın Yıl Dönümünde Ritüel Çizimleri Kitabı Yayımlandı

Ari Aster’in geçtiğimiz yıl izleyicilerle buluşan filmi Midsommar’ın birinci yıl dönümünde, önsözünü usta yönetmen Martin Scorsese’nin yazdığı bir ritüel kitabı yayımlandı. Kitap, Aster tarafından filmden çıkarılan sahneleri de içeren 171 dakikalık bir Blu-ray DVD ile birlikte izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

A24’ün satışa çıkardığı Midsommar’ın Blu-ray yayınına eşlik eden, film boyunca yararlanılan ritüel çizimlerini içeren 62 sayfalık kitabın önsözünde usta yönetmen Scorsese’nin şu açıklamaları bulunuyor: “Birkaç yıl önce Hereditary isimli bir ilk film izledim. Daha ilk dakikasından itibaren filmden etkilendim. İşte sinemadan anlayan genç bir yönetmen dedim. Filme hakimiyeti, görüntü üzerindeki hassasiyeti, ekrandaki hareketleri ustalıkla takip eden kamera, sesler; bir filmde aradığınız her şey oradaydı ve başarısı çok açıktı.”

Filmde görülen duvar resimlerinin arka planındaysa sanatçı Ragnar Persson’ın ismi ön plana çıkıyor. Persson, filmde kullanmak üzere ciddi bir çalışmanın içerisine girdi ve uzun bir süre eski “hälsinge” tarzı duvar resimleri üzerinde çalıştı.

Yönetmen Ari Aster, Midsommar’daki kesintiler üzerine 2019’da çalışmalara başladı. IndieWire yazarlarından David Ehrlich, inceleme yazısında Aster tarafından yapılan kesintilerin filmi daha iyi, daha karanlık ve daha etkileyici bir hâle getirdiğini belirtmişti.

Film, Florence Pugh isimli genç bir kadının erkek arkadaşı ile birlikte İsveç’te bir komüne katılmasını ve bu komün sırasında başlarına gelenleri konu alıyor.

​171 dakikalık blu-ray film, kitabı da içeren özel bir paketle birlikte 20 Temmuz 2020 tarihinden itibaren A24 tarafından satışa sunulacak.

Kaynak: IndieWire

0
2199
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage