07 AĞUSTOS, CUMA, 2020

Miami’ye Deneyime Dayalı Yeni Bir Müze

Superblue adında yeni bir deneyimsel sanat girişimi, bu yılın Aralık ayında ilk deneyimsel sanat merkezini (EAC) Miami'de açacak.

Miami’de açılacak bu yeni merkez, sanatseverlere yüksek değerli objeleri görme imkânı yerine, Nick Cave , Jacolby Satterwhite, Mary Corse, DRIFT, JR, James Turrell ve Leo Villareal gibi sanatçılar tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri görme imkânı sağlayacak.

Rubell Museum’un karşısında yer alan 50.000 metrekarelik eski sanayi sitesinde hayata geçecek olan merkez, sanatçı ve kolektiflerin 18 aya kadar görülebilecek bir dizi işlerine ev sahipliği yapacak. Miami EAC, Superblue'nun dünya çapındaki şehirlerde açmayı planladığı benzer deneyime dayalı birkaç mekânın ilki olarak kendisine yer bulacak.

Superblue fikri ilk kez 2015 yılında, Pace Gallery'nin San Francisco, California'daki yeni mekânında, Japon sanat kolektifi teamLab'in galerinin neden sadece gösteri için bilet satamayacağını sormasıyla doğdu. Kolektif, daha sonra New York Times’a yaptığı bir açıklamada sanatı bir meta olarak değil, deneyime dayalı bir gösteri olarak öne sürmek istediklerini ifade etti. Bunun üzerine Superblue, deneyimsel sanatçıların işlerini yeni bir biçimde sergilemenin bir yolu olarak geliştirildi.

Pace'in başkanı ve CEO'su ve Superblue'nun kurucu ortağı Marc Glimcher konuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Uzun yıllardır sınırları zorlayan deneyimsel sanatçılarla çalışıyoruz ve günümüzde medya alanında çalışan sanatçı sayısının ve popülaritelerinin hızla artması bize yeni bir girişimde bulunmak için fırsat tanıdı. Böylece hem uygulamalar için yeni bir alan yaratmak hem de kamunun ilgisine cevap vermek istedik. Superblue, sanat ekosisteminde gerekli bir evrimi temsil ediyor ve sanatçılara en iddialı fikirlerini dahi gerçekleştirmeleri, onları topluma öngördüğü şekilde tanıtabilmeleri için ihtiyaç duydukları alanı sağlıyor.”

Kaynak: Artsy

0
778
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage