10 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2020

Merel Slootheer’dan Kâğıt Böcekler

Hollanda merkezli çalışan tasarımcı ve sanatçı Merel Slootheer, insecta – pharma projesinde ilaç kutularını ve ilaçları kullanarak taksonomi, entomoloji ve farmakolojinin ilgi çekici bir kombinasyonunu oluşturuyor.

Slootheer, lazerle kesilmiş böcek şekillerinin merkezine yerleştirdiği tek bir hap ile reçeteli ilaçların toplumdaki yaygınlığına dikkat çekiyor ve böceklerin evrenselliği ile bu durumu karşılaştırarak ön plana çıkarıyor.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Slootheer, şu ifadeleri kullandı:

“2013’te otobiyografik bir çalışma olarak bu proje üzerine düşünmeye başladım. Bu süreçte zaten çeşitli sağlık sorunları ile uğraşıyordum. Tamamen tükenmiş hissettim, bu da birçok farklı fiziksel şikâyetle sonuçlandı. Hasta olmak ve reçeteli ilaçlar almak bu sırada benim alışık olduğum bir durum değildi ve tüm bunları da projemde kullandım.”

Slootheer insecta – pharma projesiyle birlikte birçok soruyu da gündeme getiriyor. Reçeteli ilaçlar, tüm bunların günük hayatımızdaki vazgeçilemez rolü ve kendilerini gösterme çabaları ön plana çıkıyor. Üstelik bu ilaçlar olumlu veya olumsuz yan etkileriyle de bize birçok açıdan etki ediyor. Böcek koleksiyonerlerinin yaptğı gibi, bir şekilde bir yere monte edilmiş ve çerçevelenmiş diğer birçok türe benzer şekilde küçük haplar da kendi sınıflandırma sistemine sahip yepyeni bir böcek grubu gibi hayatımızdaki yerini sağlamlaştırıyor.

​Kaynak: Designboom

0
753
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage