26 TEMMUZ, PAZAR, 2020

Matisse ve Miró Tablosu Satışa Çıkıyor

Milyarder Ronald Perelman kişisel koleksiyonunda yer alan bir Matisse ve Miró tablosunu satışa çıkarıyor. Satışın önümüzdeki günlerde Sotheby’s’in Londra oturumunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Perelman tarafından listeye dâhil edilen eserler, Sotheby's’in 28 Temmuz 2020’de gerçekleşmesi planlanan Londra oturumunda, “Rembrandt to Richter” bölümünün bir parçası olarak satışa sunulacak.

Biri Joan Miró diğeri Henri Matisse’e ait olan tabloların bugünkü maddi değerinin toplamda 42 milyon sterlin civarında olduğu düşünülüyor.

Miró’nun Peinture (Femme au Chapeau Rouge) (1927) isimli tablosunun 20 ile 30 milyon sterlin arasında bir rakama satılabileceği düşünülüyor. Sanatçının “rüya resimler” serisi kapsamında ürettiği tablo daha önce Alexander Calder'a aitti ve en son 1984'te halka açık olarak gösterilmişti.

Matisse'in Danseuse dans un intérieur, carrelage vert et noir (1942) isimli çalışmasının ise yaklaşık olarak 8 ila 12 milyon sterlin arasında bir rakama satılabileceği konuşuluyor. Perelman her iki eseri de 1980'lerin sonunda Zürich merkezli koleksiyoner Thomas Ammann'dan satın almıştı.

​Kaynak: Artsy

0
967
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage