11 ŞUBAT, PAZARTESİ, 2019

Marina Abramovic’ten Dijital Bir Performans

Londra’da yer alan Serpentine Galleries, Marina Abramovic’in dijital bir performansını sergilemeye hazırlanıyor. The Life isimli çalışma, gerçek ve sanal dünyayı bir araya getiren, dijital teknolojinin yeni bir formu olan, Mixed Reality’nin hazırladığı eşsiz bir performans olarak karşımıza çıkacak.

Ziyaretçilere ana galeri boşluğuna girmeden önce giyilebilir komut verme araçlarının verileceği çalışma, bir dairenin içerisinde gerçekleşecek ve Abramovic’in dijital temsili Magic Leap One cihazı ile yansıtılacak. Ziyaretçiler sanatçının hareketlerini keşfetmekte özgür olacak ve onu odanın içerisinde hissedecekler. Performans on dokuz dakika sürecek. Bir sanatçının böyle bir teknoloji ile deneyimsel bir performans sergilemesinin ilk defa gerçekleşeceğine değinen Abramovic, bu deneyin devamının geleceğini belirtti.

Yapımcılığını Tin Drum’ın üstlendiği ve US-UK Mixed Reality stüdyoları ile birlikte çalışan The Life performansı, 19-24 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. Ücretsiz olan performans için ziyaretçilerin önceden rezervasyon yapmaları gerekecek. 

0
1492
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage