03 EYLÜL, PERŞEMBE, 2020

Marina Abramovic'in “7 Deaths of Maria Callas”ı Dünya Prömiyerini Yapacak

Marina Abramović'in 7 Deaths of Maria Callas başlıklı müzik tiyatrosu eseri dünya prömiyerini nihayet Almanya'nın Münih kentindeki Bavyera Devlet Operası'nda yapacak. Abramović, bu yeni çalışmasında Marko Nikodijević ile birlikte Amerika doğumlu Yunan sopranonun muhteşem hikâyesine ve onun hayatını çevreleyen trajik olaylara odaklanacak. Daha önce prömiyerinin 11 Nisan'da yapılması planlanan opera, Callas ile ilişkili yedi ünlü aryayı ve Nikodijević'in projeyle ilgili yeni parçalarını da içerecek. Çalışma, Burberry'nin muhteşem kostüm tasarımlarıyla birlikte gerçekleştirilecek.

Burberry'nin Genel Sanat Direktörü Riccardo Tisci ile ilham verici performans sanatçısı arasında uzun süredir devam eden dostluk, sanatsal performansın en önemli özelliği olan ayrıntılı ve göz alıcı kostüm tasarımlarını doğuran bu iş birliği ile daha da güçlü bir hâle getiriyor. Tisci, konuyla ilgili olarak şu fadeleri kullanıyor:

"Özümde tam bir romantik hayalperestim, bu yüzden de bu benim için kabul etmesi çok kolay bir projeydi. Buradaki ana unsur, ışıktan karanlığa kadar tüm biçimleriyle aşkın kendisidir."

Abramović, "30 yıl boyunca 7 Deaths’e hayat vermek istedim,” açıklamasında bulundu. “Kalbi kırık bir şekilde ölmek, Riccardo ile olan ilişkim kadar, aşka ve onun formlarına odaklanan böylesi bir projede tüm operaları bir araya getirmek bağı kuran asıl ipliktir. Bu projyi gerçekleştirmek için bir fırsat yakaladığımda şu anki ekip haricinde birlikte çalışmak istediğim başka insanların olmadığını gördüm. Riccardo tüm kostümleri yapmak zorundaydı çünkü biz aşkız. O moda, bense sanatım. Bu, yaratıcı bir şekilde kesişen iki dünya sevgi, saygı ve özgürlük diyaloğu."

Operanın dünya prömiyeri 5 Eylül 2020 saat 18:30'da CEST'te Staatsoper.Tv üzerinden canlı olarak gerçekleştirilecek. Canlı yayın 7 Eylül'den itibaren 30 gün boyunca izlenebilecek. Gösteri daha sonra Münih'ten Berlin'e, ardından Atina ve Paris'e hareket edecek.

​Kaynak: Somewhere Magazine

https://www.youtube.com/watch?v=iQmfd_KZfFA

0
1524
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage