26 KASIM, PAZAR, 2023

Marie Sahba’dan Yeni Tekli: “One Last Time”

Norveçli sanatçı Marie Sahba, “One Last Time” isimli yeni teklisini müzikseverlerle buluşturdu.

Ekim ayında yayımladığı “Give Me A Sign” şarkısıyla Norveç’in önemli gazetelerinden olan Dagsavisen’den 6 üzerinden 5 yıldız alan Marie Sahba, yaklaşan albümünün habercisi niteliğindeki “One Last Time” ile ölüm sonrası yaşamın olup olmadığını sorguluyor.

Marie Sahba, 2019’da “Take Me Back” isimli ilk teklisiyle H&M’in uluslararası çalma listelerine, Netflix dizisi Witch Hunt ve İsveç dizisi Udda Veckor ile ismini duyurdu. 2022’de “AZERI BABY” isimli ikinci EP’sini yayımlayan Sahba’nın “Fall Apart” ve “Never Got To Know You” teklileri Norveç’te radyo ve New Music Friday’de dolaşıma girdi. Bu yılın başlarında İstanbul ve Ankara’da konser veren Marie Sahba, Billion Years x Milyard Il albümünü yayımlamaya hazırlanıyor.

Hüzünlü, geleneksel çalgılar, güzel melodiler ve atmosferik synth’lerle dans edilebilir bir kulüp manzarasına sıkıca kök salmış bir müzik evreni yaratan Marie Sahba hem İngilizce hem de Kuzey İran’da konuşulan Azerice’de kişisel sözler, köklerini, kaybını ve hayatın iniş çıkışlarını anlatıyor. Sanatçı şu ana kadar yaklaşan ilk albümünden “Over & Over”, “Give Me A Sign” ve son olarak “One Last Time” şarkılarını dinleyicilerle buluşturdu.

Marie Sahba “One Last Time” şarkısı hakkında şunları söylüyor: “Babam vefat ettiğinde, ölüm sonrası bir şeylerin olduğuna olan inancımı da kaybettim. Bu, hayata olan güvenimi kaybetmemle oldu. Her zaman her şeyin bir nedeni olduğuna inanmıştım, ama onun bu kadar genç yaşta ölmesi o kadar anlamsızdı ki, hiçbir şey artık mantıklı gelmiyordu. Ayrıca, onu bir daha asla göremeyeceğim, bu sonsuzluk için bitti diye çok korktum. Yavaş yavaş, inanç geri döndü, ben de merak ediyorum: Gözlerimizi son kez kapattığımızda gerçekte ne oluyor? Ölüm sonrası yaşam var mı? Yıldızlar ve gezegenlerle mi dolanıyoruz, toprakta mı çürüyoruz, yoksa sevdiklerimizle öteki tarafta mı buluşuyoruz?”

​Marie Sahba’nın “One Last Time” isimli yeni teklisini buradan dinleyebilirsiniz.

0
2201
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage