30 MART, PAZARTESİ, 2020

Malin Bülow’tan Gerilimin Dansı

Oslo merkezli görsel sanatçı Malin Bülow, performans sanatıyla yerleştirmeyi iç içe geçirerek ortaya yeni ve disiplinlerarası çalışma çıkarıyor. Sanatçı, likrayla kuşatılmış dansçılar vasıtasıyla uzay boşluğunda kendine özgü bir gerilim ve hareket ivmesi yaratıyor.
Bülow’un özellikle Firkanta elastisitet – Skulptur i spenn, Elastic Bonding ve Elastic Still Lives gibi çalışmaları insan bedeninin kendine has bir kareografiyle hareket etmesine müsaade ediyor ve likra ile kaplanmış bedenleri birbirleri ve çeşitli mimari yapılarla buluşturuyor.

​Bülow, bu tür çalışmalarıyla “insan vücudunun en doğal sınırı olan deri”yi araştırmayı amaçlıyor. “Cilt kişilerarası bir sınır, iç taraf için bir engel. Ben çalışmalarımla kararlı bir sertlik ve esneklik duygusu yaratmaya çalışıyorum” diyen sanatçı, Firkanta elastisitet – Skulptur i spenn isimli çalışmasında sergi alanının iki girişini de likra ile kaplayarak tüm kapıları kapıyor ve seyircileri performansı sırasında bulundukları alana kapatıyor. Ardından boşlukta dolaşan nesneler birbirlerine temas etmeye başlıyor ve aralarında gerilim merkezli bir etkileşimin önü açılıyor. Elastik bir heykel ve yaratıcı bir natürmort çalışması gibi bir araya gelen tüm bu unsurlar, derinin ve etkileşiminin sınırlarını arıyor.

0
2282
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage