03 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2020

Londra’da Elektronik Bir Rüya Âlemi

Londra’daki The Design Museum, 31 Temmuz Cuma günü orijinal köklerinden fütüristik rüyalarına kadar elektronik müziğin hipnotik dünyasını araştıran yeni sergisi ile uzun bir aranın ardından sanatseverlerle buluştu.

Kraftwerk, The Chemical Brothers, Jeff Mills, Daphne Oram, Jean-Michel Jarre, Kevin Saunderson, Juan Atkins, Frankie Knuckles, Suzanne Ciani, Björk ve Aphex Twin gibi vizyon sahibi isimleri bir araya getiren bu yeni sergi; ziyaretçilerin tasarım, teknoloji ve yeniliğin bu ilginç türü nasıl dönüştürüp güçlendirdiğini keşfe çağırıyor.

Salgın nedeniyle alınan önlemlere dikkat edilerek yeniden açılan The Design Museum, elektronik müzik, çağdaş tasarım, moda ve sanat arasındaki bağlara odaklanıyor ve tüm bu alanlar arasında yeni bağlantılar kuruyor. Bu kapsamda sanatçılar Andreas Gursky, Christian Marclay ve Jeremy Deller; grafik tasarımcılar Peter Saville ve the Designers Republic ile moda tasarımcıları Charles Jeffrey for Loverboy güçlerini birleştiriyor ve çalışmalarıyla ziyaretçileri yeni bir dünyaya doğru uzun bir yolculuğa çıkarıyor.

Müzeye gelen ziyaretçiler Fransız DJ Laurent Garnier tarafından özel olarak tasarlanan dijital çalışma ve film müziklerini dinleme şansına sahip oluyor. Birçok farklı türden video çalışmasının da yer aldığı sergi, ziyaretçilere CORE ışığı yerleştirmeleri de içeren 1024 farklı mimari tasarım vadediyor.

Yeni bir dizi düşüncesiyle canlı olarak gerçekleştirilen AV performanslarını da deneyimleme şansına sahip olan sanatseverler, çoklu-duyusal yerleştirmeler arasında oldukça sıra dışı bir yolculuğa çıkıyor. The Chemical Brothers’ın efsanevi canlı şovlarını ve filmlerini görme imkânı da bulan ziyaretçiler, ayrıca Smith & Lyall’le tanışma şansına erişiyor. Sanatçılar sergi kapsamında “No Geography” Tour’dan ilham alarak yarattıkları şovu, yeni düzenlemelerle geliştiriyor.

Süreç zarfında Londra’daki The Design Museum’u ziyaret eden sanatseverler, Weirdcore’un Aphex Twin’in “Collapse” için yarattığı görsel dünyaya yakından tanık oluyor ve 50 yıllık efsanevi grup Kraftwerk'i 3D olarak deneyimleme şansına sahip oluyor.

​Küratörlüğünü Jean-Yves Leloup’un üstlendiği sergi hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
1138
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage