10 HAZİRAN, CUMA, 2022

“Leyla’nın Kardeşleri” Filminin Türkiye Dağıtımcısı MUBI Oldu

Saeed Roustayi’nin 75. Cannes Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü Kazanan filmi Leyla’nın Kardeşleri’nin Türkiye dağıtımcısı MUBI oldu. Film önümüzdeki aylarda sinema salonlarında izleyicilerle buluşacak.

İran sinemasının öne çıkan yönetmenlerinden Roustayi, çıkış filmi Abad Va Yek Rooz ile 34. Fecr Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanmış, ikinci filmi Metri Shesh Va Nim ile Fransa’nın geleneksel César Ödülleri’nde En İyi Yabancı Film dalında aday gösterilmişti.

​Dünya prömiyerini 75. Cannes Film Festivali’nde yapan ve Altın Palmiye için yarışan Leyla’nın Kardeşleri, 40 yaşındaki Leyla ve ailesinin İran’ın ambargolar altındaki gergin atmosferinde yaşadığı ekonomik bunalımı anlatıyor. Leyla, ailesini bu mali buhrandan kurtarmak için bir aile şirketi kurma planı yapar. Babası İsmail’in Pers geleneğinin en yüksek mertebesinin yeni başkanı olmak için sakladığı aile yadigarını Leyla’nın keşfetmesiyle, kırılgan olan aile dinamikleri gittikçe daha da gerilir ve aile bir kaosa sürüklenir.

0
7307
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage