02 MART, PAZARTESİ, 2020

Le Palais de la Porte Dorée’de Christian Louboutin Sergisi

Le Palais de la Porte Dorée, 26 Temmuz 2020 tarihine kadar dünya çapında ünlü ayakkabı tasarımcısı Christian Louboutin’in tasarımlarına yer veren “Christian Louboutin: L’Exhibition” sergisine ev sahipliği yapıyor. Moda dünyasının önemli figürleri arasında yer alan Louboutin’in sıra dışı evrenini izleyicilerle buluşturan serginin küratörlüğünü ise Paris Dekoratif Sanatlar Müzesi Direktörü Olivier Gabet üstleniyor.

Paris’in Palais de la Porte Dorée’ye yakın 12. bölgesinde doğan Christian Louboutin, genç yaşından itibaren ilgi duyduğu bu önemli yapının etkisiyle çeşitli sanatsal arayışların içerisine girdi. Bu önemli yapının güzelliğinden ve zengin detaylarından büyülendiğini her fırsatta dile getiren sanatçı, uygulamalı sanatlara duyduğu ilgiyi zaman içerisinde bir yaşam biçimine dönüştürdü. Bir Art Deco şaheseri olan sarayda gördüğü ve topuklu ayakkabı giyimini yasaklayan uyarı işaretinden ilham alarak ikonik Pigalle modelini tasarlayan Louboutin, zaman içerisinde bu ilhamı birçok eserinde de kullandı. Sanatçının uzun sanat yürüyüşü boyunca Le Palais de la Porte Dorée her zaman varlığını hissettiren önemli bir unsur olarak kendisini gösterdi.

​Le Palais de la Porte Dorée’de gerçekleşen sergi, sanatçının kendi kişisel koleksiyonu ve çeşitli koleksiyonerlerden ödünç alınmış eserlerden meydana geliyor. Sergi, 11 farklı başlıklı seriyi sanatseverlerin beğenisine sunuyor ve sanatçının zaman içerisinde değişen tarzını görülebilir kılıyor. Serginin son bölümü “Hayali Müze” ise sanatçının daha önce hiç sergilenmemiş ayakkabı tasarımlarına ve Louboutin’e ait çeşitli eskiz ve çizimlere ev sahipliği yapıyor.

0
1038
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage