29 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2020

Khruangbin’in Yeni Albümü Mordechai Yayımlandı

Houston merkezli müzik üçlüsü Khruangbin, yeni albümü Mordechai ile dinleyicilerle buluştu. Asian surf-rock, Batı Afrika ve Thai melodilerini iç içe geçirerek kendisine özgü bir müzik meydana getiren üçlü, grubun hayranları tarafından bilindik tarzını ise devam ettiriyor.

Khruangbin’in üçüncü albümü olan Mordechai, üç grup üyesinin de vokallere katkı sunduğu ilk albüm olarak özel bir yerde duruyor. Sanatçılar, enstrümanlarıyla hayat verdikleri şarkılara kendi vokalleriyle de katkı sunuyor ve dinleyicileri farklı müzik iklimlerinde dolaştırıyor. Öte taraftan grubun daha önceki çalışmalarını çağrıştıran parçalar, her bir şarkıya özel olarak hazırlanmış kompozisyonlarıyla da olumlu tepkiler alıyor. Time (You and I),  So We Won’t Forget ve Pelota albümün ön plana çıkan şarkıları olarak dikkat çekiyor.

Mordechai, Khruangbin üçlüsünün gitar performanslarıyla da ayrıksı bir yerde duruyor. Gitarist Mark Speer, davulcu DJ Johnson ve Laura Lee, dinleyicilere kimi zaman solo gitar performansları sunuyor ve vokallere kendi seslerine dair ezgileri katmayı da ihmal etmiyor. Kimi zaman birkaç kelimelik bir ilahi formunu alan şarkı sözleri, kimi zamansa melodik dokunuşlarla albüme farklı bir hava katıyor.

​Açılışını First Class ile yapan Mordechai, Khruangbin'in yaptığı müzik türü için platonik bir ideal olan Roy Ayers'in ölümsüz 1976 caz-funk parçası Everybody Loves the Sunshine ile devam ediyor. Khruangbin yeni albümüyle oldukça canlı ve ritmik bir müzik evrenini benimsediğini herkese gösteriyor.

0
1062
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage