10 TEMMUZ, CUMA, 2020

Khadija Saye Anısına Londra’da Kamusal Alanda Bir Sergi

2017 yılında gerçekleşen Grenfell Tower yangınında henüz 24 yaşında hayata veda eden İngiliz-Gambiyalı sanatçı ve fotoğrafçı Khadija Saye, Londra sokaklarında adına düzenlenen bir sergiyle onurlandırılıyor. Londra’nın Batı yakasında oldukça geniş bir alana yayılan sergi “In This Space We Breathe” başlığını taşıyor.

2017 Venedik Bienali’nin Diaspora Pavilion isimli bölümünde temsil edilen en genç sanatçı olma unvanını elinde bulunduran Khadija Saye, eserlerine taşıdığı farklı kültürel öğe ve kimliklerle ön plana çıkıyor.

Bu halka açık sergi kapsamında Batı Londra’da yer alan Grenfell Tower bölgesine 1 mil uzaklıktaki bir alana Saye’nin poster boyutundaki 9 çalışması yerleştirildi. Sergi dolayısıyla gösterilen eserler orijinal olarak Saye tarafından yaratıldı.

Çalışmalarının büyük çoğunluğu Grenfell Tower yangınında yok olan sanatçıdan günümüze çok az eser kaldı. 2017 Venedik Bienali kapsamında gösterilen 6 çalışması, bu bağlamda günümüze ulaşan nadir Saye çalışmaları olarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Konuyla ilgili Britanya İşçi Partisi’nden bir politikacı ve Saye’nin arkadaşlarından olan David Lammy, The Guardian’a şu açıklamalarda bulundu:

“Bu sergi bize insanlığımızı ve bu yangında kaybettiğimiz insanları hatırlatıyor. Saye’nin yaratıcı ve sevimli ruhu bize bu çalışmalarında onun güzel ruhunu da duyumsatıyor.”

​Kaynak: Artsy

0
729
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage