21 ŞUBAT, CUMA, 2020

Karanlık Şehir Berlin Film Festivali’nde

Aslı Özge'nin Almanya’nın ZDF Televizyonu için Belçika’da çektiği 6 bölümden oluşan mini dizisi Dunkelstadt (Karanlık Şehir) ilk gösterimini, 70. Berlin Film Festivali’nin Berlinale Series Market bölümünde yapacak.

İlk filmi Köprüdekiler ile İstanbul, Adana ve Ankara Film Festivalleri’nde en iyi film ödülleri alan Özge’nin Hayatboyu ve Ansızın filmleri de, dünya galalarını Berlin Film Festivali’nde yapmıştı. Özge’nin ilk gösterimini Berlinale Series Market bölümünde yapacak mini dizisi Dunkelstadt, 45’er dakikalık 6 bölümden oluşuyor. Almanya ve Belçika ortak yapımı olarak hayat bulan ve odağında bir kadın dedektifin yer aldığı dizi, modern kara film formatında. Başrollerinde Almanya’nın tanınmış oyuncularından Alina Levshin, Raunand Taleb, Artjom Gilz, Florian Stetter, Idil üner, Bernhard Schütz, Maximillian Mundt ve Jana McKinnon’ın yer aldığı dizinin iki bölümü art arda 24 Şubat saat 15.30’da Zoo Palast Sineması’nda gösterilecek. Dizi 26 Şubat 2020 tarihinden itibaren de ZDF Neo ve ZDF kanallarında yayımlanacak ve aynı tarihte ZDF Mediaktek’ten online olarak tüm bölümler izlenebilecek.

​Son beş yıldır Berlinale Series Days olarak düzenlenen bölüm, bu yıldan itibaren Berlinale Series Market olarak anılacak. 24-26 Şubat tarihleri arasında Zoo Palast Sineması’nda yapılacak etkinlikte, festival komitesi tarafından tüm dünyadan seçilmiş, belgesel ve dram olmak üzere toplam 30 dizi gösterilecek ve aynı zamanda çeşitli konferanslar düzenlenecek. 

https://www.youtube.com/watch?v=odlz_U9bImI

0
1050
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage