13 AĞUSTOS, SALI, 2019

Kalbin Tüy ile Sınanan Ağırlığı

Angelo Musco adlı İtalyan asıllı sanatçı fotoğrafı çekilmiş çıplak insan bedenlerini var olan ya da hayal ürünü mimari yapıları/manzaraları inşa etmek için kullanıyor. Ortaya çıkan sonuç ise gerçek anlamda yaşamla dolup taşan yapılar ve manzaralar. Sanatçının stüdyosu bu sonbaharda çıkacak yeni projesi ‘’The Land of Scars’’a (Yara İzlerinin Diyarı) bir ön izlenim sunuyor. Proje, sanatçının önceki işlerine göre daha kişisel ve çalkantılı bir çalışma.

Sanatçının stüdyosu “Eski Mısırlılar kendi cennet bahçesi versiyonlarına girebilmek için hayatlarının sonunda kalplerinin bir tüye karşı tartılacağına inanırlardı. İnançlarına göre eğer kalbin bir tüyden hafifse sevdiklerinle dolu olan güzel bir yere girebilirdin ama eğer kalbin karanlık ve ağırsa giremezdin.’’ diyor.

​Kalpleri karanlık insanlara ne olduğu düşüncesi sanatçının hayal dünyasını kaplıyor, kendi kalbine bakmasını ve kendisinde iz bırakan bütün insanları düşünmesini sağlıyor. Bunun üzerine Musco eski sevgililerine, arkadaşlarına ve aile üyelerine ulaşarak kendisi için bu özel projede poz vermelerini istiyor. Bu süreç boyunca ilk kez hem doğumundan hem de 2018’de humerus kemiğinin kırılmasına neden olan kazadan izleri taşıyan kendi vücudunu da çalışmasına dahil ediyor.

0
1432
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage