29 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2020

JR ile New York’a Kulak Verin

Fransız sanatçı JR, kendi ismiyle piyasaya sürdüğü uygulaması JR: Mural üzerinden gerçekleştirdiği çalışmalarla sanatseverlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. Sanatçı son olarak New York’ta yaşayan insanların hikâyelerini kaydedip ücretsiz bir şekilde ulaşılabilen uygulamaya yükleyerek şehre dair canlı bir tarih örneği sunuyor ve şehrin tarihini içinde yaşayan insanların hikâyeleriyle birleştiriyor.

Konuyla ilgili Brooklyn Museum’un yaptığı açıklamada ise şu bilgilere yer verilmişti:

“The Chronicles of New York City oldukça epik bir iş gerçekleştiriyor ve New York’ta yaşayan binden fazla insanın hikâyesini dinleyicilerle buluşturuyor. Uygulamadaki tüm kayıtlar şehrin sıradan insanlarını onurlandırıyor ve onların toplum içindeki yerini gözler önüne seriyor, yurttaşların yaşamını ön plana çıkarıyor.”

JR’ın Brooklyn Museum ortaklığıyla gerçekleştirdiği çalışma, bir sözlü tarih çalışması olarak oldukça ilgi uyandırıyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden sunulan başlıklardan istedikleri herhangi birini seçerek ilgili bölümdeki kayıtlara ulaşabiliyor.  The Chronicles of New York City isimli bölüm, New York’a dair hikâyeleri dinleyicilerin beğenisine sunarken The Chronicles of San Francisco’da ise Amerika’nın bir başka önemli şehri olan San Francisco’da yaşayan insanların yaşamı gözler önüne seriliyor. App’in oldukça ilgi uyandıran bölümlerinden birisi ise The Gun Chronicles: A Story of America. JR, bu bölümde Amerika’daki silah kullanımını masaya yatırıyor ve her yıl 35 binden fazla kişinin vurularak öldürürüldüğü bilgisini dinleyicilerle paylaşıyor. JR’ın farklı dönemlerde farklı kişilerle gerçekleştirdiği çalışmalar ile büyüttüğü uygulama, dinleyicilere orijinal ve farklı konulara göre hazırlanmış ilginç içerikler sunmaya devam ediyor.

Uygulama JR'ın Brooklyn Museum'da gerçekleştirdiği The Chronicles of New York City sergisine paralel olarak geliştirilmişti.

​JR: Mural isimli uygulamaya buradan ulaşabilirsiniz.

0
750
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage