19 AĞUSTOS, CUMA, 2022

Joan Didion’ın Sanat Koleksiyonu ve Eşyaları Açık Artırmada

Geçtiğimiz yıl yaşama veda eden Pulitzer ödülü sahibi gazeteci ve yazar Joan Didion’ın sanat koleksiyonu ve özel eşyaları New York, Hudson’da yer alan Stair Galleries adlı müzayede evinde açık artırmayla satışa çıkarılacak.

“An American Icon: Property From the Collection of Joan Didion” başlıklı açık artırmada yazarın Upper East Side’daki evinden gelen kitapları, mobilyaları, evindeki dekorasyon objeleri, sanat eserleri ve kişisel eşyaları yer alacak. Sanat eserleri arasında birçoğu yazara hediye edilen Jennifer Bartlett, Ed Ruscha, Sam Francis, Richard Diebenkorn, Vija Celmins, Eric Fischl, Brice Marden ve Patti Smith’e ait işler yer alıyor. Bunların yanı sıra Annie Leibovitz, Mary Ellen Mark, Brigitte Lacombe ve Julian Wasser tarafından çekilmiş Joan Didion portre fotoğrafları bulunuyor. Yazarın Late Regency Pembroke masası, yazarın yazı masası, aile yadigarı mutfak eşyaları da artırmada satılacak.

Müzayede evi 31 Ekim’de satışta yer alacak eşyalara dair bir katalog yayımlayacak. 4 Kasım’dan 16 Kasım’daki satışa kadarki süreçte de koleksiyonu showroom’da sergileyecek. Didion’ın varisleri satıştan gelecek geliri hayır kurumlarına bağışlayacak.

​Açık artırma 16 Kasım saat 11.00’de Stair Galleries’de gerçekleşecek. Kataloğa ve ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Haber kaynağı: Artnet

0
1639
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage