23 ŞUBAT, CUMA, 2024

Glass Beams’in Yeni Teklisi “Mahal” Yayında

Glass Beams, 22 Mart’ta yayımlamayı planladığı yeni EP’sini aynı adı taşıyan “Mahal” şarkısı ile duyurdu.

Melbourne merkezli üçlü, Türkiye’de GRGDN Müzik temsilciliğinde olan Ninja Tune ile yaptıkları yeni anlaşmanın hemen ardından yeni EP’si Mahal’ın 22 Mart’ta yayımlayacağını ve nisanda gerçekleşecek İngiltere/Avrupa turne tarihini açıkladı.

2021’de çıkan ilk EP’si Mirage ile beklenmedik büyük bir başarı elde eden ve çok sayıda festivalde sahne alan Glass Beams, Mirage EP’sinin hipnotik yeni yorumlarını bir kez daha dinleyiciyle buluşturup dinleyici kitlesini genişletti. Bu “yayımlanmamış parçaların” ilk klipleri hızla internette dolaşmaya başladı, milyonlarca görüntüleme topladı ve bu sayede hızla büyüyen bir takipçi kitlesine ulaştılar. Grup, 2023 sonunda yeni şarkılarını kaydetmek için ev stüdyolarına çekildi. Bu kayıtlara da Mahal adını verdiler.

Glass Beams’in doğuşu, grubun kurucu üyesi Rajan Silva’nın 1970'lerin sonlarında Hindistan’dan Melbourne’a göç eden babasının çocukluk anılarından ortaya çıkıyor. Silva, babasıyla tekrar tekrar izlediği bir DVD’yi hatırlıyor; 2002’de Londra Royal Albert Hall’da, efsanevi sitar sanatçısı Ravi Shankar ile kızı Anoushka’nın sahne aldığı, ikonik sanatçılar Eric Clapton, Paul McCartney ve ELO’dan Jeff Lynne’in de performans sergilediği eski Beatles üyesi George Harrison’a saygı konseri “Concert for George”. Müzik tarzlarının bu kesişimi, ikonik Bollywood vokalleri Asha Bhosle ve Mangeshkar sesleriyle, B.B. King ve Muddy Waters gibi blues efsanelerinin birlikte yer aldığı Silva’nın babasının plak koleksiyonuna da yansıyor. Özellikle Silva, R.D. Burman, Ananda Shankar ve kardeş Kalyanji-Anandji gibi sanatçıların öncülüğünü yaptığı Batı müzik tarzları ile geleneksel Hint müziğinin birleşimine ilgi duyuyor. Doğu ile Batı’nın, eski ile yeninin bu karışımında ortaya çıkan bu duyguyu grup kendi çalışmalarında yakalamaya çalışıyor.

​Glass Beams’in yeni EP’si Mahal, 22 Mart’ta dijital ve 17 Mayıs’ta fiziksel olarak Ninja Tune etiketiyle plak olarak çıkacak. Grubun “Mahal” şarkısını buradan dinleyebilirsiniz.

0
3199
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage