20 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2020

Gijs Van Vaerenbergh’ten Doğayla Uyumlu Dev Heykel

Sanatçı Gijs Van Vaerenbergh, Belçika’nın en önemli doğa rezervlerinden olan Hoge Mouw’a “dev bir heykel” isimli çalışmasını yerleştirdi.

Sahaya özel olarak üretilen eser, bölgenin doğal yapısıyla kültürel tarihi arasında çeşitli bağlantılar kurdu. Sanatçı, bu yeni heykeliyle doğal yaşamı ve ormanlık alanı bir tür sanat merkezine dönüştürdü. Bu ilginç heykel, kendi içerisinde bölgedeki kumlu toprak, iğne yapraklar, bölgedeki açıklıklar ve tepeler gibi birçok unsuru da belirgin kıldı.

Gijs Van Vaerenbergh’in Hoge Mouw’un yaklaşık olarak 100 metre yüksekliğindeki zirvesindeki kumluk arazinin üzerine yerleştirdiği heykel dev bir insan başından meydana geliyor. 6 milimetre kalınlığında 2115 metal üçgen parçasından meydana gelen eser, farklı parçaların farklı biçimlerde bir araya gelmesinden oluşuyor.

Vaerenbergh tarafından yaratılan heykel her ne kadar devasa boyutlarda olsa da sanatçının yapıtı doğayla uyumlu bir şekilde üretmesi, eserin izleyicide sanki doğal bitki örtüsünün bir parçasıymış gibi hissedilmesine neden oluyor. Sanatseverlerde antik çağlardan kalma bir esermiş izlenimi uyandıran heykel, bir insan başından meydana geliyor. Yarı yatık bir şekilde doğrudan izleyiciye bakan çalışma, sanatseverlere klasik Yunan heykellerini hatırlatıyor.

​Kaynak: Designboom

0
1498
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle