03 EYLÜL, PERŞEMBE, 2020

Game of Thrones’un Yapımcıları Çin Bilimkurgu Klasiğini Netflix İçin Uyarlayacak

Netflix, çoksatar Çin bilimkurgu romanı The Three-Body Problem’ı bir televizyon dizisine uyarlamak için Game of Thrones'un yapımcılarıyla anlaşmaya vardığını açıkladı.

Dizi için yazar David Benioff ve DB Weiss, True Blood’ın yazarı Alexander Woo ile birlikte çalışacak. Uyarlama, Liu Cixin’in meşhur üçlemesi Remembrance of Earth's Past’ın ilk kitabı ile başlayacak.

Game of Thrones hayranları tarafından oldukça karışık tepkilerle karşılaşan açıklama, bir Çin hikâyesinden yapılacak uyarlamanın ne denli başarılı olabileceğine dair ciddi şüpheler yarattı. Benzer şekilde çalışmanın Çin tarafından sansürlenebileceği veya projede çeşitli değişikliklerin olabileceği konusunda endişelerin olduğu da dile getirildi.

İlk kez 2008'de yayımlanan kitaplar kısa bir süre sonra İngilizceye çevrilmiş ve birçok okur tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Serinin takipçileri arasında eski ABD Başkanı Barack Obama ve Facebook’un patronu Mark Zuckerberg de dâhil olmak birçok önemli isim var.

Destan temel olarak Çin Kültür Devrimi'nden yola çıkıyor ve gelecekteki birkaç bin yılda meydana gelecek olaylar dizisini anlatıyor.

Netflix’in yazar ve yapımcılarından olan Benioff ve Weiss, söz konusu üçlemeyle ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

"Liu Cixin'in üçlemesi, okuyucuları 1960'lardan zamanın sonuna doğru uzun bir yolculuğa çıkaran, okuduğumuz en iddialı bilimkurgu metinlerden biri. O, bizi soluk mavi dünyamızdaki yaşamdan evrenin uzak noktalarına doğru uzun bir yolculuğa çıkarıyor. Hayatımızın önümüzdeki yıllarını bu projeyi dünyanın her yerinden izleyiciler için ekranlara taşıyarak geçirmeyi planlıyoruz.”

Çift, 2019 yılında bu proje için Netflix ile özel bir anlaşma imzaladı.

Öte taraftan üçlemenin Çinli yazarı Liu Cixin, projede danışman yapımcı olarak yer alacak.

Cixin, Netflix'e yaptığı açıklamada, "The Three-Body Problem'i televizyon izleyicileri için uyarlayan yaratıcı ekibe karşı büyük bir saygı duyduğunu” da belirtiyor.

"Bir yazar olarak, bu eşsiz bilim kurgu konseptinin dünya çapında ilgi gördüğünü ve hayranlık kazandığını görmek benim için büyük bir onur. Tüm dünyadaki insanların Netflix'te yayımlanacak hikâyeyi keşfetmesi beni heyecanlandırıyor."

Bir başka Cixin romanı olan The Wandering Earth'ün 2019'daki film uyarlaması ise Çin'de tüm zamanların en çok hasılat yapan filmlerinden biri olmuştu.

Projenin yayın tarihiyle ve ayrıntılarıyla ilgili ise henüz açıklama yapılmadı.

​Kaynak: BBC

0
886
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage