18 KASIM, PERŞEMBE, 2021

Frida Kahlo’nun Kendi Portresi Diego Rivera’nın Satış Rekorunu Kırdı

Frida Kahlo’nun Diego y yo (Diego and I) (1949) adlı eseri 34.9 milyon dolara satılarak Diego Rivera’nın satış rekorunu kırdı ve satılan en pahalı Latin Amerika işi oldu.

Frida Kahlo’nun son otoportrelerinden biri olan eser, sanatçının kocası Diego Rivera’nın onu aldatması konusundaki kırılganlığını ve duygusal kargaşasını temsil ediyor. Yetmiş yıl sonra neredeyse 35 milyon dolara satılan tablo, müzayedede satılan en pahalı Latin Amerika sanat eseri olarak Rivera’nın bir önceki rekorunu kırdı. Daha önce, müzayedede satılan en pahalı Latin Amerika sanat eseri rekoru, 2018’de 9,76 milyon dolara satılan Los Rivales tablosuyla Rivera’ya aitti.

Salı günü New York’taki Sotheby’s müzayede evinde 34,9 milyon dolara (25 milyon sterlin) satılan Diego y yo (1949), Rivera’yı Kahlo’nun alnının ortasında gösteriyor. Yağlı boya tablo, çiftin çalkantılı ilişkisini betimlemesi ile sanatseverlerin ilgisini çekiyor. Resimde Rivera, Kahlo’nun üçüncü gözünü betimleyerek onun bilincini işgal etme derecesini sembolize ediyor. Sotheby’s Latin Amerika Sanatı direktörü Anna Di Stasi, satışı “nihai intikam” ve Kahlo’nun yeteneğinin doğrulanması olarak nitelendiriyor. Müzayede evi, tablonun alıcısının Buenos Aires’teki Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires’in kurucusu Eduardo F. Costantini olduğunu ve kendi özel koleksiyonu için satın aldığını açıkladı.

​Kaynak: The Guardian

0
1352
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage