09 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2020

Francis Bacon’ın Bir Tablosu Sanal Müzayedede Satıldı

Francis Bacon’ın Triptych Inspired by the Oresteia of Aeschylus adlı tablosu geçtiğimiz günlerde Sotheby’s’de gerçekleştirilen sanal açık arttırmada 84 milyon dolara satıldı.

Katılımcılar Londra’dan canlı olarak yapılan çevrim içi müzayedeye telefon ve video-konferans yoluyla katıldı. Müzayede sırasında Francis Bacon’ın 1981 tarihli Triptych Inspired by the Oresteia of Aeschylus başlıklı tablosu da satışa sunuldu. Tablonun 60-80 milyon dolar barajında satılacağı düşünülüyordu.

Beklenenin üzerinde bir çekişmeye tanık olunan tablo için New York ve Hong Kong’dan iki koleksiyoner arasında ciddi bir çekişme yaşandı. Tablo nihayetinde Çinli koleksiyoner tarafından 84 milyon dolara satın alındı.

Sotheby’s’in farklı bir formatla gerçekleştirdiği müzayede, dünyanın birçok farklı yerinden koleksiyoner ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Sotheby’s’in Avrupa Bölge Sorumlusu Oliver Barker konuyla ilgili yaptığı açıklamasında bu müzayedenin kendileri için oldukça önemli olduğunu ve bu yeni sistemin onlar için “sinematik bir yapımın merkezinde” olmaya benzer bir his uyandırdığını ifade etti.

Tablo satışının eser için belirlenen fiyatın üzerinde sonuçlandığını ifade eden Barker, Bacon tarafından üretilen çalışma için 10 dakika süren bir açık arttırma düzenlendiğini sözlerine ekledi.

​Ayrıca aynı akşam Roy Lichtenstein’ın "White Brushstroke I" adlı eseri 25.4 milyon dolara, Jean-Michel Basquiat’ın "Untitled (Head)" eseri 15.2 milyon dolara satıldı. Müzayede sonunda eserlerin %93’ü satıldı ve toplamda 363.2 milyon dolar gelir elde edildi.

​Kaynak: CNN

0
961
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage