30 NİSAN, CUMA, 2021

Florence Welch “The Great Gatsby” Müzikali İçin Beste Yapacak

Florence and the Machine grubunun solisti ve lideri Florence Welch, F. Scott Fitzgerald’ın ikonik romanı The Great Gatsby’den uyarlanacak yeni bir müzikal için beste yapacak.  Şarkıyı hazırlama sürecini grubuyla birlikte yapacak olan Welch’e Thomas Bartlett eşlik edecek.

Bu Florence Welch’in ilk The Great Gatsby işi olmayacak. Welch grubuyla birlikte 2013 yapımı olan yönetmenliğini Baz Luhrmann’ın yaptığı, baş rollerinde ise Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Isla Fisher ve Jason Clarke’ın yer aldığı The Great Gatsby filmi için “Over the Love” isimli şarkıyı seslendirmişti.

Şarkıda Welch’e yardımcı olacak Thomas Bartlett, Call Me By Your Name filminin soundtrack’inde yer alan “Mystery of Love” parçası için Sufjan Stevens ile iş birliği yapmıştı ve bu şarkı 2018’de En İyi Orijinal Şarkı dalında Oscar’a aday gösterilmişti.

New York’ta çıkış yapması beklenen müzikalin tarihi ise henüz belli değil. Broadway dışı gösterimden sonra Broadway’de de oynamayı umut eden bu yeni müzikali Londra’daki Almeida tiyatrosunun yardımcı yönetmeni olan Rebecca Frecknall yönetecek. 1925 yılında yayımlanan The Great Gatsby’nin 1 Ocak 2021’de telif haklarının sona ermesi ve kamuya açık hâle gelmesiyle bu müzikalin gelecekte önümüze çıkacak The Great Gatsby yorumlamalarından yalnızca biri olduğu tahmin ediliyor.

Welch müzikal hakkında şunu söyledi: “Müzikaller benim ilk aşkımdı ve Fitzgerald’ın kırık romantizmiyle derin bir bağ hissediyorum. Bu kitap hayatımın büyük bir bölümünde beni rahatsız etti. Edebiyatta en sevdiğim dizelerden bazıları bu kitapta yer alıyor. Bu kitabı şarkı hâlinde yeniden yaratma şansına sahip olmak benim için bir onurdur."

Kaynak: BBC

Florence Welch fotoğrafları Greta Gerwig tarafından çekilmiştir.

0
1585
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage